Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan Kütahya'ya Teknik Gezi - Son Dakika
Yerel

Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan Kütahya'ya Teknik Gezi

Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu\'ndan Kütahya\'ya Teknik Gezi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri ve okul personeli için Kütahya’ya teknik gezi düzenledi.

03.05.2014 15:54

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri ve okul personeli için Kütahya'ya teknik gezi düzenledi.

Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevli Murat Sarıkaya, gezi ile ilgili yaptığı açıklamada, "50 öğrenci ile organize ettiğimiz bu gezi ile ilçemizdeki öğrenci arkadaşlarımızın üniversitemiz merkez kampüsünün havasını teneffüs ederek, ilgili daire başkanlıklarından bilgi almalarını amaç edindik. Bunun yanı sıra gezimizin renkliliğini daha da arttırmak için Çavdarhisar ilçemiz ile iki kez Germiyanoğulları Beyliğine başkentlik yapmış tarihi ve doğal güzellikleri ve harikalarla dolu kentimizdeki birçok noktaya uğrayarak Kütahya'mızın tanıtımını da yapmış olduk. Gezimiz boyunca ilk uğradığımız nokta Çavdarhisar ilçemiz oldu. Penkalas (Kocaçay) Irmağının yukarı kesiminde kurulmuş olan tarihi Aizanoi Antik Kenti'nde ünlü Zeus Tapınağını ziyaret ettik. Ardından Roma Hamamının tarihi dokusunu izleyerek yaptığımız güzel bir yürüyüş ile gladyatörlerin güç gösterilerine sahne olan arenanın bulunduğu ve o dönem Atina Olimpiyatlarına sporcu gönderdikleri dünyada nadir örneği bulunan bitişik nizam stadyum ve tiyatroyu ziyaret ettik. Tarihi Roma Köprüsünden geçerek dünya üzerinde bilinen ilk Borsa Binasına ulaştık. Borsa Binasının kuzeydoğusuna bitişik Sütunlu Caddede yürüyerek adeta o döneme gidip geri geldik. Bu tarihi mekanda Çavdarhisar Kaymakamlığı'nın bize tahsis etmiş olduğu rehberimiz sayesinde o dönem hakkında aydınlandık. Gezimize Dumlupınar Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı'nın arşivine yaptığımız ziyaretle devam ettik. Personel Daire Başkanımız Niyazi Şermet'in öğrenci arkadaşlarımıza arşivleme-dosyalama teknikleri ve elektronik belgeleme yönetim sistemi ile ilgili bilgileri vermesinin ardından üniversitemiz Kütüphane Daire Başkanlığı'na bağlı Merkez Kütüphanesini ziyaret ettik. Sayılı üniversite kütüphaneleri arasında yer alan kütüphanemizde Şube Müdürü İbrahim Kaya refakati eşliğinde bir bilgilendirme turunun ardından üniversitemizden ayrıldık. Kütahya merkezde ise öncelikle tamamen kesme taştan yapılmış en güzel camilerimizden olan Ulu Camii, ardından ise Dönenler Camii olarak bilinen Dönenler Mevlevihanesini ziyaret ettik. Yine o bölgede bulunan, Macar Sokaktaki Macar Evi Müzesi (Lajos Kossuth Evi Müzesi) olarak bilinen 18.yy Türk Evi'ni gezdik. Bu ziyaretten sonra maden zengini olan ilimizin Jeoloji Müzesi'ni gezdik. Öğrenci arkadaşlarımız ve personelimizle yaptığımız güzel Sevgi Yolu yürüyüşünün ardından cihannümaları, ahşap payanda çıkmaları, oda düzenleri, çok katlılığı gibi daha birçok orijinal özelliğe sahip Kütahya Evleri'ni görmek için Germiyan Sokağı'nı ziyaret ettik ve yürüyüş yaptık. Bu yürüyüşün ardından doğal ve tarihi zenginlikleri ile dolu güzel ilimize bir de yukarıdan bakmak için Kütahya Kalesi'ne çıktık ve eşsiz Kütahya manzarasının ardından gezimize son verdik" diye konruştu.

Müdür Yardımcısı Öğretim Görevli Murat Sarıkaya, "Yapılan teknik gezi ile Kütahya'nın eşsiz güzellikleri ve tarihi zenginliğini yakından gören öğrencilerimiz, bu mekanları asla unutamayacaklarını, ileriki yıllarda da ziyaret etmeye devam edeceklerini ve tüm tanıdıkları insanları Kütahya'yı anlatacaklarını ifade ettiler" dedi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan Kütahya'ya Teknik Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement