Giresun Kent Trafiği - Son Dakika
Yerel

Giresun Kent Trafiği

Giresun Kent Trafiği

TMMOB Mimarlar Odası Giresun Şubesi Başkanı Demirkan, Giresun Valiliği önünde yapılacak kavşak düzenlemesinin kentteki trafik sorununu çözüme kavuşturacağını söyledi.

04.09.2014 18:35

TMMOB Mimarlar Odası Giresun Şubesi Başkanı Serdar Demirkan, Giresun Valiliği önünde yapılacak kavşak düzenlemesinin kentteki trafik sorununu çözüme kavuşturacağını söyledi.

Demirkan, yaptığı açıklamada, Giresun kent merkezinde ana arter olarak tek kavşağın bulunmasının kent trafiğini içinden çıkılmaz bir sorun haline getirdiğini belirtti.

Kentin trafik yoğunluğunun Giresun Valiliği önünde yapılacak kavşak düzenlemesi ile giderilebileceğini kaydeden Demirkan, şöyle konuştu:

"Giresun Valiliği önünde hemzemin kavşak için yeterli kamulaştırma derinliği vardır. Buraya yapılması öngörülen dönel kavşak zamanında iptal edilmiş, 2010 yılında dönel kavşak için Karayolları Bölge Müdürlüğüne ilgili idareler nezdinde talepte bulunulmuş, fakat hala netice alınamamıştır. Zamanında  ilk projede öngörülen dönel kavşak için kamulaştırılan alan mevcudiyetini korumaktadır. Eğer dönel kavşak için bütçe konusu engel teşkil ediyorsa ufak bir düzenlemeyle kontrollü bir hemzemin kavşak oluşturulabilir. Biz Giresun Valiliği önünden yapılacak sağlıklı bir giriş çıkışın nispeten şehir girişindeki trafiği rahatlatacağını düşünüyoruz."

Demirkan, Giresun'da yeni bir ulaşım planlaması yapılmasının kaçınılmaz hale geldiğine işaret ederek, "En başından beri defalarca tekrarladığımız ve talep ettiğimiz bu çalışmanın acilen yapılması gerektiğini bir kez daha yetkililere iletiyoruz" dedi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun Kent Trafiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement