'Hayalimdeki Evi Çiziyorum' Resim Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

'Hayalimdeki Evi Çiziyorum' Resim Yarışması Sonuçlandı

\'Hayalimdeki Evi Çiziyorum\' Resim Yarışması Sonuçlandı

'Çocuk ve Mimarlık' konulu resim yarışması sonuçlandı.

12.04.2013 11:59

Nazilli Mimarlar Odasının gerçekleştirdiği

'Çocuk ve Mimarlık' konulu resim yarışması sonuçlandı. Hayalimdeki evi çiziyorum temalı resim yarışması 1 Nisan günü toplanan jüri tarafından değerlendirilerek konuya en uygun bulunan çalışmalar ödüllendirildi.

Nazilli Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 56 ilkokul ve ortaokuldan 100'ün üzerindeki öğrencinin katıldığı yarışmaya öğrenciler, öğretmenler ve veliler büyük ilgi gösterdi. Nazilli Mimarlar Odasının, öğrencilere mimarlık mesleğini tanıtmak öğrencilerin gelecek nesillerin eğitimli, kültürlü ve sanatla ilgilenen bireyler olmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği ilköğretim okulları resim yarışmasında öğrenciler hayalimdeki evi çiziyorum temasını birbirinden güzel resimlerle yorumladılar. Bu yarışma ile birlikte çocukların mimarlık konusunda düşünceleri ve bakış açıları ortaya çıktı. Resim öğretmenleri Birsen Dormen, Seher Altınok, Umut Madran ve Nazilli Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan jüri 1 hafta süren incelemeler sonucunda hayalindeki ev temasını en iyi yansıtan öğrencileri kategorilerine göre değerlendirerek dereceleri açıkladı.

Yarışmada A Grubu'nda yani İlkokul grubunda birinci Ahmet Yesevi İlkokulundan Zehra Çelimli ve ikinci Atatürk İlkokulu'nda Gülden Yörük olurken grupta 2 resimde üçüncülüğe layık görüldü. Üçüncülüğü Özel Yüzyıl Bezci İlkokulundan Şevval Yeşilçimen ve Beşeylül İlkokulundan Ceylin Genç paylaştı. B grubu yani Ortaokul grubunda ise birinci Özel Aydınlık Ortaokulu'ndan İrem Mutlu, ikinci Atatürk Ortaokulu'ndan Efe Mert Ertekin ve üçüncü ise Özel Yüzyıl Bezci Ortaokulu'ndan Elif Özenoğlu oldu.

15 NİSAN'DA SERGİLENECEK

Çocukların geleceği ile ilgili ileride meslek seçimi açısından faydalı bir yarışma olduğunu ifade eden Mimarlar Odası Nazilli Temsilcisi Hüsnü Erturan; "Bu yarışma sayesinde öğrenciler mimarlık bilgisine sahip olmuştur. Öğrencilerin bu düşüncelere sahip olmasında katkısı olan okul müdürlerine, öğretmenlere ve velileri çok teşekkür diyoruz. Ayrıca yarışmaya katılmasına destek olan ilçe milli eğitim müdürü Faruk Ercan'a teşekkür ediyoruz.

Jüri ekibinde bulunan resim öğretmenleri Birsen Dormen, Seher Altınok, Umut Madran ' a çok teşekkür ediyoruz. Her iki kategoride toplam 7 ödülün verildiği yarışmada,

resim yarışmasına katılan 100 öğrenciye katılım belgesi verilecektir" dedi.

Erturan, minik ressamların ödülleri ve katılım belgelerinin 15 Nisan Pazartesi günü saat 16.00 da Lütfi selek Sergi salonunda verileceğini belirterek, yarışmaya katılan tüm resimlerin de sergi salonunda halka açık olarak sergileneceğini söyledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Hayalimdeki Evi Çiziyorum' Resim Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement