İlkokul Öğrencilerine Enerji Versin Diye Kuru Üzüm Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

İlkokul Öğrencilerine Enerji Versin Diye Kuru Üzüm Dağıtıldı

İlkokul Öğrencilerine Enerji Versin Diye Kuru Üzüm Dağıtıldı

Bilecik’te İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklığında düzenlenen “Kuru Üzüm Enerji Verir” projesi kapsamında İlkokul öğrencilerine kuru üzüm dağıtıldı.

17.05.2016 16:22

Bilecik'te İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün ortaklığında düzenlenen "Kuru Üzüm Enerji Verir" projesi kapsamında İlkokul öğrencilerine kuru üzüm dağıtıldı.

Bilecik Atatürk İlkokulunda gerçekleşen programa; İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Ömer Balcı katıldı. 2/A sınıfına girerek kuru üzümün faydaları anlatıldıktan sonra protokol bütün sınıfa kuru üzüm dağıttı. Üzüm dağıtımının ardından katılan il müdürleri açıklamalarda bulundu.

İl genelinde ana sınıfı ve ilkokulda okuyan 13 bin 400 öğrencinin proje kapsamında girdiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, "İnşallah okullar tatil olana kadar haftada bir gün Perşembe günleri kuru üzümlerimizi ikram edeceğiz. Öğretmenlerin gözetiminde onlarda düzenli bir şekilde kuru üzümleri tüketecekler" dedi.

Ardından konuşan ve çalışmanın 3 Bakanlığın ortak düzenlediği bir proje olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, "Daha öncede su projesi uygulandı ve uygulanmaya devam ediyor. Buna kuru üzümde eklendi. Umarım ileride ki yıllarda fındıkta eklenir. İnşallah öğrencilerimizin hem bedensel hem fiziksel hem de ruhsal yönden güçlü yetişmelerine katkı sağlayacak bir proje bu" diye belirtti.

Son olarak çok disiplinli kurumlar arası bir proje olduğunu belirten ve Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Ömer Balcı ise, "Sağlıklı yaşam oluşturulması ve kültürünün yerleştirilmesi açısından önemli. Küçük yaşlarda olan öğrencilerimizden başlayıp sağlıklı beslenmeye teşvik etmek, hareketli yaşamı önermek ve mutlu olmalarını sağlamak için gerçekleşen bir proje olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkokul Öğrencilerine Enerji Versin Diye Kuru Üzüm Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement