Karadeniz Havzası Ülkelerinde Turizm Destekleri ve İyi Uygulama Örnekleri" Semineri - Son Dakika
Yerel

Karadeniz Havzası Ülkelerinde Turizm Destekleri ve İyi Uygulama Örnekleri" Semineri

Karadeniz Havzası Ülkelerinde Turizm Destekleri ve İyi Uygulama Örnekleri" Semineri

Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Ulusoy: "Seminer, sektörün bilgilendirilmesi ve ilimizin dışarıdan gelen misafirlerimize tanıtılmasına katkıda bulunacak"

22.09.2014 13:16

Yalova'da gerçekleştirilen  "Karadeniz Havzası Ülkelerinde Turizm Destekleri ve İyi Uygulama Örnekleri" semineri başladı.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) proje ortağı olduğu ve iki gün sürecek seminere, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar, Termal Kaymakamı Selami Işık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy ile yabancı ülke konukları katıldı.

Ulusoy, bir otelde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, organizasyonun Bulgaristan, Ermenistan, Ukrayna, Moldova ve Yunanistan arasında sürdürülebilir turizm koridorunun oluşturulması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Seminerin yararlı olacağına inandığını belirten Ulusoy, şöyle konuştu:

"Bu çalışmanın bir örneği Tekirdağ'da gerçekleştirildi. Geleneksel el sanatları ve geleneksel ürünler anlamında bölgesel bir fuar düzenlendi. Bu tür çalışmalar turizmin, kültürün, sanatın evrensel veya küresel boyutta birbirine ne kadar bağımlı ve ne kadar birbirine destekleyici olduğunu göstermesi anlamında çok önemli bir çalışma. Bu seminerin ilimize alınmasını talep etmiştik. Bu seminer, sektörün bilgilendirilmesi ve ilimizin dışarıdan gelen misafirlerimize tanıtılmasına katkıda bulunacak."

Konuşmanın ardından Avrupa Birliği Bakanlığı Uzmanı Mustafa Sarıtaş tarafından Türkiye'deki turizm destekleri ve iyi uygulama örnekleri hakkında sunum gerçekleştirildi.

Öte yandan ilgili ülkelerden gelen temsilciler de ülkelerindeki turizm örneklerinden sunumlar yaptı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karadeniz Havzası Ülkelerinde Turizm Destekleri ve İyi Uygulama Örnekleri' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement