Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Açıldı

Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Açıldı

Kayseri Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü tarafından, 'Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının' açılışı düzenlenen etkinlikle yapıldı.

11.06.2014 16:25  Güncelleme: 16:26

Kayseri Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü tarafından, 'Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının' açılışı düzenlenen etkinlikle yapıldı.

Kayseri Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğü binasında düzenlenen fuara, Vali Orhan Düzgün, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, işverenler ve iş arayan vatandaşlar katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Vali Orhan Düzgün, "Öncelikle açılışı yapılan bu fuarın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün binin üzerinde üretimlerine devam ediyor. Bu fabrikalarda pek çok eleman arayan firmalar var. İş başvurusu yapan vatandaşımızın vasfı yoksa işin türüne göre onlara vasıf kazandırma yönünde halk eğitim merkezleri çalışmalar yapıyor. Kayseri'de gerçekten özellikle sanayi kuruluşlarında vasıflı personeller arandığını biliyorum. O açıdan bu fuarı çok önemsiyor, katılan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ise, "10 yıl önce 400 işyeri varken bugün 930 tane işyeri var. Aynı şekilde 10 yıl önce Organize Sanayi Bölgesinde 25 bin çalışan varken, bugün bu sayı 60 binin üzerinde oldu. Tabi bunda yatırımcılarımızın çok büyük payı var. Dolayısıyla bu başarıda emeği olan hem işverenleri hem de çalışanları tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Ayrıca fuarın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da, "Bugün burada düzenlenen fuara katkı vermekten dolayı çok memnun olduğumuzu ifade etmek isterim. Sanayi bölgemiz olan Organize Sanayinde eleman ihtiyacı bildiğiniz gibi olmaktadır. Bunun dışında Erciyes bölgemize yapılan yatırımlar sonucunda turizm ile alakalı çok sayıda elemana ihtiyaç olacaktır. Burada işsiz olanlara ve yeni mezun olanlara iş bulma bakımından bir fuar düzenleniyor. Hem işverenin hem de iş arayanın buradan azami şekilde istifade etmesi gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca düzenlenen fuarın fayda sağlamasını umut ediyorum" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç ise, "İstihdam çok büyük önem arzetmektedir. Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen fuarın gelenekselleşme yolunda artan başarı ile ilerlemesi bizleri memnun etmektedir. İşveren ve iş arayanları buluşturan fuarın düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Kayseri Çalışma ve İşkurumu İl Müdürü Ahmet Ayçiçek de, fuarın düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayçiçek, ayrıca fuarın düzenlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement