Kmü'de Hemşireler Kep Attı - Son Dakika
Yerel

Kmü'de Hemşireler Kep Attı

Kmü\'de Hemşireler Kep Attı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

01.06.2017 13:08

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Sağlık Bilimleri Fakültesinin tanıtım filmiyle devam etti.

Törende konuşan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, velilere seslenerek, "Öncelikle bu zorlu meslekte çocuklarınıza verdiğiniz destekten dolayı sizleri tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz gece gündüz demeden hasta ve bakıma muhtaç kişilere sabır ve şefkatle yardımcı olacaklar" dedi.

Rektör Akgül, konuşmasının devamında öğrencilere seslenerek, "Hemşire demek malumunuz kardeş demektir. Yani en zor durumlarda güven duyulan kimsedir. O yüzden hemşireler kendilerinden güler yüz beklenen, hastalara hiç bıkmaksızın tedavi yardımında bulunan, onların kendilerini fiziksel ve psikolojik olarak iyi hissetmelerini temin eden ender vasıfta kişilerdir. Ben hepinizin bu zorlu ve kutsal meslekte hasta haklarına sonuna kadar saygılı, sabırlı, işini en iyi şekilde yapan, aldığı profesyonel eğitimi ve etik değerleri hayatında en güzel şekilde uygulayan, ilaçlardan önce şefkatli elleri ve tavırlarıyla etrafa hayat saçarak hastalara şifa veren örnek hemşireler olacağınıza inanıyorum. Şimdiden hepinize mesleklerinizde kolaylıklar diliyor, hayatınızın sevinç ve başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından mezun olan öğrenciler teker teker isimleri okunarak sahneye davet edildiler ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Sonay Türkmen eşliğinde 'hemşirelik andı' okudular. Törenin devamında öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bayrak ve flama devir teslimi gerçekleşti ve dereceye giren öğrencilere hediye takdimlerinin ardından fakülte birincisi Nazım Yılmaz isminin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktı. Bütün mezunlara başarı belgelerinin takdim edilmesinin ardından öğrenciler keplerini fırlatarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kmü'de Hemşireler Kep Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement