Kto Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kto Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Kto Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Konya Ticaret Odası (KTO) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

14.07.2014 12:25

Konya Ticaret Odası (KTO) Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Ahmet Arıcı'nın yönettiği toplantıda, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, oda faaliyetleri ile gündemdeki konuları değerlendirdi.

Konya'da kredi kullanım oranlarını değerlendiren bir sunum yapan Başkan Öztürk, "2013 yılında Konya'da kullandırılan nakdi kredi miktarı bir önceki yıla göre yüzde 41,9 oranında artarak 18,4 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Türkiye genelinde verilen nakdi krediler ise, bir önceki yıla göre yüzde 32 oranında artış göstermiştir. Nakdi kredilerde Konya, Türkiye ortalamasına göre yaklaşık 10 puan daha fazla artmıştır. Türkiye'de kullandırılan toplam kredilerin azalırken Konya'da arttığını görmekteyiz. Toplam kredilerdeki artışa bağlı olarak takibe düşen kredilerde de Konya, Türkiye geneli üzerinde bir oranda artış göstermiştir. Konya'da takipteki krediler 2014 yılı ilk çeyreğinde yüzde 10,5 oranında artış gösterirken Türkiye genelinde yüzde 5,6 oranında artış göstermiştir. Konya'da kullandırılan taşıt kredileri, 2009 yılına kadar Türkiye ortalamasının altında iken 2010 yılından itibaren Konya'da taşıt kredileri artış oranları, Türkiye ortalamasının üzerinde seyretmektedir. 2014 yılının ilk çeyreğinde Konya'da 1,6 milyar TL'lik kredi kartı harcaması yapılmışken bu rakam Türkiye genelinde 79,2 milyar TL olarak gerçekleşmiştir. Konya ekonomisi Türkiye ortalamasını üzerinde hızla ilerliyor. 2.2 nüfuslu bir şehirde yüzde 4,7 işsizlik büyük bir ekonomik göstergedir. Fakat bu ekonomik göstergeler rağmen Konya'nın Türkiye ortalamasının üzerinde bir kredi kullanım oranına sahiptir. Bu da şahsi harcamaların dengesiz bir şekilde arttığını göstermektedir. Bu duruma en kısa zamanda çözüm üretmeliyiz" dedi.

Konuşmasına İslam coğrafyasında yaşanan acı olayların üzüntüsünü duyduklarını belirterek devam eden Başkan Öztürk, "Bugün Ramazan ayının manevi ortamına gölge düşüren, bizleri üzüntüye boğan olaylar yaşanmaktadır. Kuzey Irak'ta, Suriye'de, Doğu Türkistan'da, Filistin'de kardeşlerimizin zulüm altında, ölüm kalım savaşı içinde olması ne yazık ki bu mübarek ayda bizleri üzmektedir. Ortadoğu bir mezhep savaşına doğru sürüklenmektedir. Diğer taraftan İsrail'in Filistin'e son birkaç gündür yaptığı saldırıları artırdı. Arap coğrafyasındaki ayrılık yıllardır bölgedeki Müslümanların Amerika'nın İsrail'in zulmüne uğramasına zemin hazırlamaktadır. Eğer bölgede birlik ve beraberlik olsa ne Filistin'de ne Mısır'da ne Suriye'de ne de Irak'ta Müslümanlar zulme uğrayabilirdi. Bu topraklar Osmanlı içinde bir ve beraberken böyle bir zulüm görmemişti. Bugün de bu Ramazan ayı vesilesi ile İslam coğrafyasının birlik ve beraberliğini niyaz ediyorum. İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Konya Müdürlüğü koordinasyonunda; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile koordinasyon ve işbirliği içinde Kuzey Irak'ta Türkmen kardeşlerimiz için ilimizden yardım kampanyası yürütülmektedir. Yardımda bulunmak isteyen üyelerimiz internet sitemizden ve Personel ve Yazı İşleri Servisimizden ayrıntılı bilgi alabilirler" diye konuştu.

Meclis toplantısına konuk olarak katılan Türk Anadolu Vakfı Başkanı Erol Küçükbakırcı da vakıf faaliyetleri ve düzenledikleri yardım kampanyaları hakkında bilgi verdi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne vakıf tarafından yaptırılan Onkoloji Hastanesi'nin son durumunu anlatan Küçükbakırcı, "Konya'da kanser vakaları hızla artmaktadır. Şehrimiz için son derece gerekli bu hastane için Konya Ticaret Odası üyelerinin yardım ve desteklerini bekliyoruz" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement