Limni Adası'nda Niyaz-İ Mısri Paneli - Son Dakika
Yerel

Limni Adası'nda Niyaz-İ Mısri Paneli

Limni Adası\'nda Niyaz-İ Mısri Paneli

Malatyalı tasavvufçu ve şair Niyazi-i Mısri'nin kabrinin bulunduğu Yunanistan'ın Limni Adası'nda, 'Malatyalı Niyazi-i Mısri' konulu panel düzenlendi.

27.05.2012 12:50

Malatyalı tasavvufçu ve şair Niyazi-i Mısri'nin kabrinin bulunduğu Yunanistan'ın Limni Adası'nda, 'Malatyalı Niyazi-i Mısri' konulu panel düzenlendi.

Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi, TÜRKKAD ve Yunanistan'ın Limni Belediyesi ortak organizasyonu ile düzenlenen panel için Malatya ve İstanbul'dan 200 kişiden oluşan bir heyet, Limni Adası'na gitti. Malatya Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak verilen bilgide, ilk olarak Niyazi-i Mısri'nin Kabrinin bulunduğu alanı ziyaret eden heyet, daha sonra limanda kısa bir gezi yaptı.

Niyazi-i Mısri'nin kabrinin ziyaretinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu beraberinde Başkan Danışmanı Ziya Kesriklioğlu ile birlikte Limni Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarete ayrıca Çanakkale'nin Ecebat ve Gökçeada Belediye başkanları ile panelistlerden bazıları da eşlik etti. Limni Belediye Başkanı'nın bir program için İzmir'de olması nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ve beraberindeki heyeti, Limni Belediye Başkan Vekili Dimitris Bulotis ile Meclis Başkanı Konstandinos Adamidis karşıladı.

Limni Belediye Başkan Vekili Bulotis, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, her zaman Limni'ye beklediklerini söyledi. Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ise Malatya Belediyesi ile Limni Belediyesi'nin kardeş Belediye olduğunu, Limni heyetinin geçtiğimiz yıl Malatya'ya geldiğini belirterek, tekrar Malatya'ya davet etti.

Ziyaret sırasında Limni Belediyesi Başkan Vekili Dimitris Bulotis Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile beraberindeki heyete çeşitli hediyeler takdim etti.

Ziyaret ve gezinin ardından 'Malatyalı Niyazi Mısri' Panel'i düzenlendi. Varos Parange otelde başlayan panele Malatya Valisi Ulvi Saran, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çanakkale'nin Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, Ecebat Belediye Başkanı Kemal Dokuzoğlu, TÜRKKAD İstanbul Şubesi Başkanı Cemalnur Sargut, Yunanistan Kuzey Ege Vali Vekili Savaş Yarelcis, Limni Belediye Başkan Vekili Dimitris Bulotis, Meclis Başkanı Konstandinos Adamidis, işadamları, akademisyenler ile kalabalık bir heyet katıldı.

Toplantı salonunun tamamen dolduğu ve yer yer izleyicilerin ayakta izlediği panel, tasavvuf musikisi ile başladı. Protokol konuşmalarında ilk önce Limni Belediye Meclis Başkanı Konstandinos Adamidis konuştu.

Daha sonra konuşan Vali Ulvi Saran, Niyaz-i Mısri'nin manevi mirasını keşfetmek üzere Limni'ye geldiklerini belirterek, bu mirasın farklı din, dil, kültür ve mezheplere mensup kişileri biraraya getirdiğini söyledi.

Yunanistan'ın Kuzey Ege Bölge Vali Vekili Savaş Yarelcis, konuşmasına 'Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır' atasözüyle başladı. Yarelcis, komşunun akrabadan da önemli olduğunu belirterek, zor durumlarda her zaman yardıma koşan kişinin komşu olduğunu söyledi.

Protokol konuşmaların ardından 'Malatyalı Niyazi-i Mısri' Paneli'ne geçildi. Yöneticiliğini Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç'ın yaptığı Panel'e konuşmacı olarak, Prof. Dr. Mustafa Kara, Cemalnur Sargut ve Uzm.Dr.M.Reşat Önal katıldılar.

TÜRKKAD İstanbul Şube Başkanı Cemalnur Sargut, Niyazi -i Mısri'nin ilmi yönünü anlatarak, Mısri'nin ilim ile ilgili söylemlerine yer verdi.

Prof. Dr. Mustafa Kara ise Niyazi Mısri döneminde yaşayan gönül insanlarını kısa ayrıntılarıyla birlikte belirtti.

Program sonunda programa katılanlara çeşitli hediyeler verildi. Limni Belediye Meclis Başkanı Konstandinos Adamids'e, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Limni Belediye Başkan Vekili Dimitris Bulotis'e, Başkan Danışmanı Ziya Kesriklioğlu, Kuzey Ege Vali Vekili Savaş Yarelcis'e Sakarya Valisi Güngör Azim Tuna, Rehber Nikolas Dolduris'e, Ecebat Belediye Başkanı Kemal Dokuzoğlu tarafından Malatya'dan götürülen kuru kayısı hediye edildi.

Panel sırasında Malatya Belediyesi tarafından programa katılanlar ile dinleyicilere jelatinli kuru kayısı, İngilizce olarak bastırılan Niyazi-i Mısri' kitapçığı, Niyazi-i Mısri'nin şiirlerinden oluşan Ahmet Özhan'ın seslendirdiği tasavvuf Müziği CD'si dağıtılırken, panelin ardından ise Ahmet Özhan konseri düzenlendi.

Otelin havuz başında düzenlenen konsere katılımcılar yoğun ilgi gösterirken, Niyazi-i Mısri'nin şiirlerinden oluşan Ahmet Özhan tasavvuf müziği konseri, izleyenleri kendinden geçirdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Limni Adası'nda Niyaz-İ Mısri Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement