Mehmet Turgut'un Hayvanlar Sergisi" ve "Dünya Çevre Günü" Fotoğrafları - Son Dakika
Yerel

Mehmet Turgut'un Hayvanlar Sergisi" ve "Dünya Çevre Günü" Fotoğrafları

Mehmet Turgut\'un Hayvanlar Sergisi" ve "Dünya Çevre Günü" Fotoğrafları

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut'un, hayvan haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan "5199" başlıklı sergisi 81.'inci İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, hayvan dostlarıyla buluşacak.

19.08.2012 18:36

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut'un, hayvan haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan "5199" başlıklı sergisi 81.'inci İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, hayvan dostlarıyla buluşacak.

İzmir Fuarı, "5199" sergisiyle eş zamanlı açılacak Mehmet Turgut ile National Geographic Channel işbirliğinde Dünya Çevre Günü için çekilen "Doğaya Özen Göster" fotoğraflarına da ev sahipliği yapacak. Kültürpark içinde yer alan Tarih ve Sanat Müze Galerisi'nde gerçekleşecek "5199" sergisinde; Serra Yılmaz, Yüksel Aksu, Oben Budak, Sinan Güler, Mert Fırat, Rıza Kocaoğlu, Yekta Kopan, Levent Üzümcü, Demir Demirkan ve Burcu Güneş'in şaşırtıcı fotoğrafları yer alıyor. Mehmet Turgut; fotoğrafa hayal ve tutku kattığı fotoğraf kültür dergisi "46"nın "Hayvanlar Özel Sayısı"nı "5199" başlıklı bu sergiyle hayata geçiriyor. Sergi, hayvan haklarını gündeme getirebilmek için Mehmet Turgut'un objektifi karşısına geçen, popüler ve alternatif kültürün önemli isimlerinin fotoğraflarını bir araya getiriyor. "Doğaya Özen Göster" isimli sergide, National Geographic Channel'ın bu sosyal sorumluluk projesine Mehmet Turgut'un objektifinin karşısına geçerek destek veren 10 ismin fotoğrafları yer alıyor. Bu isimler; Deniz Akkaya, Levent Yüksel, Nefise Karatay, Elif Dağdeviren, Oben Budak, Bedük, Gülşen, Nazlı Tolga, Muazzez İlmiye Çığ ve bu proje için bizzat kamera karşısına geçen Mehmet Turgut. "5199" ve "Doğaya Özen Göster" sergileri,

31 Ağustos - 9 Eylül 2012 tarihlerinde, 16.00 - 23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 2 Eylül 2012 Pazar günü gerçekleşecek kokteylde ise, sevenleri Mehmet Turgut'la sohbet etme, fotoğraf çektirme şansı yakalayacak.

İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, "Hazırlıklarımızı eğlence yönü daha kaliteli, kültür sanat boyutu daha doyurucu ve daha zengin bir İEF için yürütüyoruz. Fuar süresince Kültürpark Alanı'nın birçok yerinde farklı kesimlere hitap eden çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu yıl fuar farklı sergilerle renklenecek. 31 Ağustos - 9 Eylül 2012 tarihlerinde İzmir Enternasyonal Fuarı'nda sanat dolu günler yaşanacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Turgut'un Hayvanlar Sergisi' ve 'Dünya Çevre Günü' Fotoğrafları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement