Menderes Anadolu Lisesi'den AB Final Gezisi - Son Dakika
Yerel

Menderes Anadolu Lisesi'den AB Final Gezisi

Menderes Anadolu Lisesi\'den AB Final Gezisi

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Comenius Projesi çerçevesinde projenin son toplantısı kapsamında Avusturya'nın Leibnitz kentinde bulunan Bundegymnasium und Bundesrelalgymnasium adlı proje ortağı okula çalışma ziyaretinde bulundu.

03.06.2014 17:49

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Comenius Projesi çerçevesinde projenin son toplantısı kapsamında Avusturya'nın Leibnitz kentinde bulunan Bundegymnasium und Bundesrelalgymnasium adlı proje ortağı okula çalışma ziyaretinde bulundu.

AB Projesi kapsamında düzenlenen Avusturya gezisine Nazilli Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Atay, Proje Sorumlusu İngilizce Öğretmeni Yeliz Sümer, İngilizce Öğretmeni Işıl İpek Karagözlü, Rehberlik Öğretmeni Nazmiye Yurdakul, Almanca Öğretmeni Erkan Yapucu ve Burak Çetin ile Seçil Kocadaş, Mesrule Saka, Cem Zarifoğlu ve Mert Öztürk adlı öğrenciler katıldı. Norveç, Fransa, İspanya ve Polonya'dan gelen proje ortaklarıyla 'Feeding Europe Applying Sustainable Technologies' (Sürdürülebilir Teknolojiyle Avrupa'yı Doyurma) başlıklı projeye yönelik çeşitli etkinlikler yapıldı. İlk olarak Viyana'ya giden proje ekibine Viyana'nın tarihi ve kültürel yerleri gezdirildi. Hafta başı okulda yapılan açılış programının ardından okul binası ve eğitim sistemi tanıtıldı. Yapılan proje toplantısıyla final raporu hazırlandı.

PROJE ORTAĞI ÜLKELERİN UYUMU DİKKAT ÇEKTİ

Hafta boyunca okul öğretmenleri evlerinde verdikleri yemeklerde yöresel lezzetlerini tanıtırlarken, Graz şehrine gezi düzenlendi. Şehirde maddi açıdan kötü durumda olan insanlar için kurulan marketler zincirinden biri ziyaret edilirken, son kullanma tarihi yaklaşmış ve yanlış etiketlenmiş ürünlerin bu marketlerde ihtiyacı olan insanlara oldukça ucuz imkanlarda sunulması proje ortağı ülkeler tarafından takdir edildi. Proje kapsamında çeşitli fabrikalar ziyaret edilip, çiftlikler gezildi. Çikolata fabrikası ziyaretinde de 170 çeşit çikolata tadılırken, kabak çekirdeği fabrikasında da kabak çekirdeğinin çok yönlü kullanımı görüldü. Okulda şehrin belediye başkanının da katıldığı bir resepsiyon verilirken, proje ortağı ülkelerden gelen öğretmen ve öğrenciler ülkelerinin tanıtımlarını yaptı. Proje koordinatörü Frederic Grandin yaptığı konuşmasında iki yıl devam eden projenin değerlendirmesini yaptı. Grandin, çalışmanın başarılı bir proje olduğunu, proje ortağı ülkelerin birbiriyle oldukça uyumlu çalıştığını vurguladı. Projenin amacına ulaştığını belirtti. Resepsiyon kapsamında mini bir konser de verildi.

40 HAREKETLİLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yapılan tüm etkinlikler sonucunda Avusturya'da tarımın, üretim ve tüketimin oldukça bilinçli yapıldığı, ithal ürünler yerine yerel gıdalarla beslenmeye ağırlık verdikleri ve böylece de ülke ekonomisini güçlendirdiklerini gözlemlediklerini söyleyen Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Atay; "İki yıl süren proje öğrenci ve öğretmenlerimiz açısından oldukça yararlı olmuştur. Projeye yabancı dil öğretmenlerimizin yanı sıra farklı branşlarda öğretmenlerimizi ve çok sayıda öğrencimizi dahil ettik. Proje başında 22 hareketlilik gerçekleştirme hedefimiz vardı. Biz bu hedefimizin üstüne çıktık ve 40 hareketlilik gerçekleştirdik. Dolayısıyla başarılı bir proje dönemi geçirdik. Önümüzdeki dönem için yeni projelere başvurularımız oldu, amacımız ilginç projelere imza atan bir okul olmak ve öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmaktır. Projede emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Atay, Menderes Anadolu Lisesi olarak son proje toplantısından farklı bir kültürü tanımanın ve yeni bilgiler edinmenin mutluluğuyla döndüklerini de dile getirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Menderes Anadolu Lisesi'den AB Final Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement