Mersin'de 19 Şehit ve Gaziye Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika
Yerel

Mersin'de 19 Şehit ve Gaziye Devlet Övünç Madalyası

Mersin\'de 19 Şehit ve Gaziye Devlet Övünç Madalyası

Mersin'de, ülkenin çeşitli bölgelerinde iç güvenlik ve terör mücadelesinde şehit olan 11 asker ve polisin yakınları ile 8 gaziye Devlet Övünç Madalyası takıldı.

18.03.2013 17:22

Mersin'de, ülkenin çeşitli bölgelerinde iç güvenlik ve terör mücadelesinde şehit olan 11 asker ve polisin yakınları ile 8 gaziye Devlet Övünç Madalyası takıldı. Madalyaları Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun taktığı törende, hüzünlü anlar yaşandı.

Mersin'de Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenen 19 şehit ve gazi için Devlet Övünç Madalyası töreni düzenlendi. Kültür Merkezi'ndeki törene, Mersin Valisi Güzeloğlu'nun yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, şehit yakınları, gaziler ve askerler ile protokol üyeleri katıldı. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Devlet Övünç Madalyası verilecek şehit ve gazilerin özgeçmişleri okunurken, salonda duygulu anlar yaşandı. Şehitlerin anne ve babaları ile çocuklarıyla törene katılan eşleri gözyaşlarına hakim olamazken, bazı şehit yakınları da sinevizyonda evlatlarını görünce el salladılar.

Törende bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, bugünün Türk tarihinin geçmişinden bugüne devletin bekası ve bölünmez bütünlüğü için hayatını feda etmiş, bu ülkenin her bir karış toprağında kanları ve canları olan aziz şehitleri milletçe minnet ve şükranla anma, gazilere de şükran ve teşekkür borcunu ifade etme günü olduğunu söyledi. "Başta cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, yaşatan ve bu ilke ve idealler uğruna devleti yaşatmak kararlılığı noktasında hayatını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet, gazilerimize sağlık, sabır diliyor, manevi hatıraları önünde bir kez saygı ve minnetle eğiliyorum" diyen Güzeloğlu, Türk milletinin tarihinin her döneminde vazgeçemediği değerleri, uğruna canını seve seve feda ettiği mukaddesleri olduğunu kaydetti. Bunların başında vatan, devlet, milletin birlik ve bütünlüğü, bekasının geldiğini vurgulayan Güzeloğlu, "Her Türk evladı ailesinden aldığı terbiyeyle annesinden emdiği helal sütle bunların gönüllü bir bekçisi ve gerektiğinde yaşatılması için canını feda edecek kahraman bir neferi olarak dünyaya gelir. Bu iman, bu birlik ve beraberliği sağlayan bu maya oldukça biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet ve her geçen gün güçlenerek payidar olacak, payidar kalacaktır" dedi.

Tüm bunların, bu milletin soylu bir geçmişin, inanmış bir millet olma kimliğinin tecellisi olduğunun altını çizen Güzeloğlu, "Ne mutlu bizlere böyle kahramanları, böyle şehitleri var. Bilinmelidir ki, her zaman ve her dem bu ülkenin her bir ferdi, her bir görevlisi şehidine karşı şükran ve sonsuz minnet duygularıyla doludur. Bütün çabamız ve bütün hedefimiz, Allah bir daha hiçbir ailenin ocağına bir şehit acısı düşürmesin. Bu millet böylesi evlatları yetiştirdiği için büyük bir millettir. Allah bir daha bu acıyı bu milletle buluşturmasın ama bilinsin ki, eğer bu idealler, bu değerler, varlığımız ve bizi biz eden mukaddeslere en ufak bir hain göz bakar ve yanlış yapılırsa aynı kararlılık 7'den 77'ye bu milletin her bir ferdinde ve yüreğinde her dem tazedir, her dem vardır ve her dem olacaktır" diye konuştu.

Vali Güzeloğlu, konuşmasının ardından ülkenin çeşitli bölgelerinde şehit olmuş 11 asker ve polisin aileleri ile 8 gaziye madalyalarını taktı. Madalyalar takılırken bazi şehit babaları gözyaşlarını tutamadı. Güzeloğlu, bazı şehitlerin madalyalarını çocuklarına takarken, 27 Ekim 2011 tarihinde Hakkari Şemdinli Tekeli Köyü Mirgesav üs bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Erol Özkul'un madalyasını da 1 yaşındaki kızı Ela Ecrin Özkul'a taktı.

Törende daha sonra Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından 'Çanakkale'de Zaman' adlı müzikli oyun sergilendi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de 19 Şehit ve Gaziye Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika


Advertisement