Mersin'de Kabotaj Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Kabotaj Bayramı Kutlanıyor

Mersin\'de Kabotaj Bayramı Kutlanıyor

Mersin'de Kabotaj ve Denizcilik Bayramı'nın 87.yıldönümü, düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

01.07.2013 10:33

Mersin'de Kabotaj ve Denizcilik Bayramı'nın 87. yıldönümü, düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kabotaj ve Denizcilik Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Sabah saat 9.00'da başlayan törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Mersin Liman Başkanı Savaş Çakmak, Mersin Sahil Güvenlik Komutan Vekili Yarbay Hasan Tunay, merkez Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve müdürler katıldı.

Törende, henüz üç gün önce bu göreve atanan Mersin Liman Başkanı Çakmak tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Buradaki törenin ardından protokol üyeleri yürüyerek Atatürk Parkı içindeki Refah Şehitleri Anıtı'nın önüne geldiler. Burada Çakmak ve Sahil Güvenlik Yarbay Tunay tarafından, Refah Şilebi'ne atılan torpidoyla şehit olan 167 askerin anısına denize çelenk atıldı.

Liman Başkanı Çakmak, törenin ardından yaptığı açıklamada, "Bugün 1 Temmuz Kabotaj Bayramımızın 87. yıldönümü. Kabotaj Bayramı, Türkiye'de yabancılara tanınan imtiyazların kaldırılarak Türkiye karasularımızda yapılan tüm ticari faaliyetlerin, yolcu ve yük taşımacılığının, dalış ameliyesinin, liman işletmeciliğinin, römorkörcülük hizmetlerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaş ve Türk bayraklı gemilerine verilmesini ifade eder. Bu anlamda Türkiye'nin ekonomisi için büyük bir getiri kaynağı olan denizcilik sektöründe bu hakların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilmiş olmasının önemi çok büyüktür" dedi.

Kabotaj ve Denizcilik Bayramı kutlamaları, saat 16.00'dan itibaren Mersin Marina'da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle devam edecek. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Kabotaj Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement