Mmo Asansör Bakım ve İşletme Eğitimlerini Sürdürüyor - Son Dakika
Yerel

Mmo Asansör Bakım ve İşletme Eğitimlerini Sürdürüyor

Mmo Asansör Bakım ve İşletme Eğitimlerini Sürdürüyor

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şubesi, 'Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği' çerçevesinde A sınıfı akredite kuruluş olarak asansör bakım ve uygulamalarında görevlendirilecek mühendislerin yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

10.03.2012 15:01

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şubesi, 'Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği' çerçevesinde A sınıfı akredite kuruluş olarak asansör bakım ve uygulamalarında görevlendirilecek mühendislerin yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

MMO Denizli Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa, bu konuda 3 il ve 5 ilçe belediyesi ile protokol imzaladıklarını belirterek Denizli Belediyesi'ne bu konuda başvuruda bulunduklarını söyledi. Şube binasında eğitim ile ilgili bilgi veren Zafer Güneş, 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren mevzuat ile asansörlerin her yıl bakımının zorunlu olduğunu belirterek, "Asansörlerin piyasaya arzından sonraki süreçte uyulması gereken belirli kurallar var. Asansörlerin periyodik bakımlarını ve sağlıklı kullanımını sağlamak amacı ile burada hem teorik hem de pratik olarak eğitim veriyoruz" dedi.

MMO Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa da çalışmalar hakkında bilgi vererek, günümüz kent yaşamında asansörlere olan ihtiyaç ve kullanımının yaygınlığı tüm toplum tarafından bilinen bir gerçek olduğunu söyledi. Her gün yüzbinlerce insanın kullandığı asansörlerin bakım ve güvenliğinin asla ihmal edilmeyecek konuların başında geldiğini belirten Yaşa, "Asansörlerin piyasaya arzından sonraki süreci ele alan ve bütün kullanım ömrü boyunca uyulması gereken asgari kriterleri belirleyen Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği 18 Mayıs 2009 tarihinde zorunlu olarak uygulamaya girmiştir. Aynı yönetmelik, Kasım 2011 tarih revize edilmiştir. Bu yönetmeliğe göre asansörlerin piyasaya arz edilerek kullanılmaya başlandığı tarihten sonra bir yıl içinde yıllık kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Ardından gelen dönemde de her yıl az bir kere bina sorumlusu tarafından kontrolünün yaptırılmasına devam edilmesi yasal bir zorunluluktur. Bina yöneticilerinin yanı sıra belirtilen yönetmelik gereği 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren, yapının bağlı bulunduğu belediye ve belediye hudutları dışındaki yapılar için valilik veya ilgili kanunlar çerçevesinde yapı ruhsatı vermekle yetkilendirilen kurum ve kuruluşlarda sorumludurlar.

Bu kontroller TS EN ISO/IEC 17020 Standardına göre asansör konusunda akredite olmuş A tipi muayene kuruluşları tarafından yapılmak zorundadır. Odamızda A tipi muayene kuruluşudur" diye konuştu.

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak bu kapsamda Aydın, Muğla, Uşak, Nazilli, Söke, Didim, Yatağan, Fethiye belediyeleri ile protokoller yaptıklarını ve bu güne kadar 27 makina mühendisine gerekli eğitimi verdiklerini ifade eden Fatih Yaşa, Denizli Belediyesi'ne de bu talebi ilettiklerini ve en kısa sürede olumlu bir cevap almayı beklediklerini söyledi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mmo Asansör Bakım ve İşletme Eğitimlerini Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement