Muradiye Şelalesi'nde Davullu Zurnalı Uçurtma Şenliği - Son Dakika
Yerel

Muradiye Şelalesi'nde Davullu Zurnalı Uçurtma Şenliği

Muradiye Şelalesi\'nde Davullu Zurnalı Uçurtma Şenliği

Van'ın Muradiye ilçesindeki ünlü şelale bölgesinde davul zurnalı Uçurtma Şenliği düzenlendi.

25.05.2012 13:00

Van'ın Muradiye ilçesindeki ünlü şelale bölgesinde davul zurnalı Uçurtma Şenliği düzenlendi. Dereceye giremeyen öğrenci gözyaşlarına boğulurken, İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu kucağında oğlu ile şenliğe katıldı.

Van Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin katkıları, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonunda Okul Sonu Şenlikleri kapsamında düzenlenen şenliklere İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ferhat Çoban, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Polat, MHP İlçe Başkanı Vezir Çavuşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve yaklaşık 500 öğrenci katıldı.

Karadeniz yöresine ait horon ve kolbastı oyunuyla şenliklere başlandı. Halat çekme yarışması ile başlayan şenlik, yumurta yarışıyla devam etti. Yumurta yarışmasında öğrenciler büyük heyecan yaşattı. Yumurta yarışmasında dereceye giremeyen Buse Çavuşoğlu isimli kız öğrenci gözyaşlarına boğuldu. Ağlayan öğrenciyi babası teselli etti. Daha sonra Van Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından getirilen uçurtmalar öğrencilere dağıtıldı. Uçurtmaları uçuran öğrenciler uçurtmasını en yükseğe uçurabilmek için büyük çaba harcadı. Öğrencilerden ziyade büyükler daha çok eğlenmeye çalıştı. Öğrenciler ise böyle güzel bir şenliğin kendilerine yaşatıldığı için emniyet mensuplarına teşekkür ettiler.

İlçe Emniyet Müdürü Oktay Çelik, Van Merkezden Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin katkılarıyla, Muradiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda yaklaşık 500 öğrencimizle beraber uçurtma uçurmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Çelik "Bu bahar gününde çeşitli etkinliklerle okulun sonu yaklaşırken, polisimizle öğrencilerimizi bir arada görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki öğrencilerimizi bir nebze olsun mutlu edebilmektir" dedi.

İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu uçurtmalarını en yükseğe çıkararak dereceye giren öğrencilere hediyeleri vermeden önce yaptığı konuşmada; "Böyle güzel bir etkinliği gençlerle çocuklarımızla buluşturdular. Gençleri tebrik ediyorum. Bu güzel etkinliği gençlerimize yaşattıklarından dolayı Van Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ve buradaki emeği geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerine bu güzel etkinliği yaşattıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Güzel bir gün oldu. Öğrencilerle birlikte bizler de eğlendik. Öğrencilerimizin eğlenmelerini gördük onlarla birlikte biz de mutlu olduk. Dereceye giren öğrencileri de tebrik ediyorum. Önemli olan bu güzel günü yaşamak ve hayallerinde sürekli canlı tutmaktır" dedi.

Kaymakam Tanrıkulu, birinci olan Babacan Köyü İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencilerinden İbrahim Çelikçi'ye bisiklet, ikinci olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Rumeysa Alim'e fotoğraf makinesi ve üçüncü olan Kız Endüstri ve Meslek Lisesi öğrencisi Sibel Çavuşoğlu'na kumandalı araç verdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muradiye Şelalesi'nde Davullu Zurnalı Uçurtma Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement