Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden Deprem Bölgesine 52 Tır Yardım Geldi - Son Dakika
Yerel

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden Deprem Bölgesine 52 Tır Yardım Geldi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremde zarar gören depremzedeler için Türkiye’ye komşu Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden 52 tır yardım geldi.

13.02.2023 14:43  Güncelleme: 14:50

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremde zarar gören depremzedeler için Türkiye'ye komşu Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden 52 tır yardım geldi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremden zarar gören depremzedeler için yurtiçi ve yurtdışından yardımlar gelmeye devam ediyor. Iğdır Valiliği AFAD Yardım Merkezi'ne depremin ilk gününden bugüne kadar Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden 52 tır yardım malzemesi geldi. Türkiye'nin Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Ülkemizin 10 ilinde yaşanan vahim deprem felaketi tüm dünyada büyük bir üzüntü yaratmıştır. Birçok ülkeden yardım malzemesi ve arama kurtarma ekibi ülkemize gelerek çalışmalara katılmışlardır. Azerbaycan ve Nahçıvan halkı kardeşlerinin yardımına ilk koşan ülke olmuşlardır. Halkımız canla başla yardım toplamak için koşuşturmuş, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yetkili Temsilcisi Sayın Fuad Necefli, Müstakil Karma Ordu Komutanlığı ve Nahçıvan resmi kurumları olağanüstü bir gayret sarf ederek yardımların toplanması ve sevkinde destek olmuşlardır. Atatürk; 'Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir' dedikten yıllar sonra Haydar Aliyev; 'biz iki devlet bir milletiz' sözü ile karşılık vermiştir. Bu da demek olur ki biz bir bedende iki can, Türkiye ve Azerbaycan'ız. Yaralarımızın sarılmasında katkıda bulunan tüm kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti\'nden Deprem Bölgesine 52 Tır Yardım Geldi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden Deprem Bölgesine 52 Tır Yardım Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement