Öğrenciler Tükçe'yi Masaya Yatırdı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Tükçe'yi Masaya Yatırdı

Öğrenciler Tükçe\'yi Masaya Yatırdı

Ekin Koleji tarafından düzenlenen 13. Çocuk Kurultayı’nda Türlçe’nin erezyona uğradığı belirtilerek çocuklara Atatürk’ün Nutuk yapıtını okumaları tavsiye edildi.

13.12.2013 10:04

Ekin Koleji tarafından düzenlenen 13. Çocuk Kurultayı'nda Türlçe'nin erezyona uğradığı belirtilerek çocuklara Atatürk'ün Nutuk yapıtını okumaları tavsiye edildi.

Ekin Koleji'nin geleneksel hale getirdiği Çocuk Kurultayı'nın 13'üncüsü Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kurultaya; Rotary 2440. Bölge Başkanı Esat Kardıçalı, İZSEV, İKSDER Başkanı Sancar Maruflu, Dil Derneği İzmir Temsilcisi gazeteci, yazar Bekir Yurdakul, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

"MESAJLAR AÇIK VE NET OLMALI"

Konak Belediyesi, Konak Kent Konseyi, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ve 2440. Bölge Rotary Kulüpleri'nin katkılarıyla düzenlenen kurultayın açılışında konuşan Sancar Maruflu şöyle konuştu: "Atatürk'ün ölümünden sonra dilimizde çok fazla erozyon oldu. Nutku okuyun lütfen. Atatürk'ün e kadar Türkçe'ye ne kadar önem verdiğini göreceksiniz. Osmanlı'dan miras kalan Arapça, Farsça ifadeleri yok ederek Türkçe'nin ne kadar sadeleştiğini göreceksiniz. Sosyal medyanın gücüne de inanıyorum. Ancak gönderilen mesajlar daha açık ve net olmalı ifadeler daha iyi anlaşılmalı." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Tükçe'yi Masaya Yatırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement