Öğrencilerden 25 Kuruşluk Zamma Tepki - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerden 25 Kuruşluk Zamma Tepki

Öğrencilerden 25 Kuruşluk Zamma Tepki

BEÜ Üniversitesi Çaycuma Kampüsü öğrencileri, kampüs ile Çaycuma şehir merkezi arasında toplu taşıma araçlarının 25 kuruş zam yapmasını protesto etti.

01.10.2013 12:18

BEÜ Üniversitesi Çaycuma Kampüsü öğrencileri, kampüs ile Çaycuma şehir merkezi arasında toplu taşıma araçlarının 25 kuruş zam yapmasını protesto etti.

Öğrenciler kampüs önünde basın açıklaması yaptı. Zammı protesto ederek slogan attılar. Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol da eylemci gençlere destek vererek, gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi. BEÜ Üniversitesi Çaycuma Kampüsü öğrenci konsey Başkanı Ferhat Gültekin yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün burada sizlerden gelen şikayetler doğrultusunda servis fiyatlarındaki sıkıntımızdan dolayı burada toplanmış bulunmaktayız. Biz öğrenciler bugün ki hayat şartlarına, özellikle de Çaycuma'daki yüksek yaşam standartlarına ayak uydurup, okulumuza düzenli bir şekilde gitmek istiyoruz. Fakat servis fiyatlarındaki her yıl yapılmakta olan artış nedeniyle, bu bize engel teşkil etmektedir. Maddi ve manevi olarak sıkıntıya girdiğimiz için, görevimizi layıkıyla yerine getirememekteyiz. Buradaki amacımız kimsenin ekmeği ile oynamak değil, yasal bir şekilde hakkımızı arayıp iki tarafında refaha ermesini istiyoruz. Kimsenin zor durumda kalmasını da istemiyoruz. Fakat herkesin bildiği gibi öğrencilerin geliri de belli, gideri de bellidir. Arada çok büyük farklar var. Zaten bugün burada toplanarak herkesin hem fikir olduğunu göstermiş olduk. Sabahki yürüyüşümüzde gereken mesajlar verilmiş olmalı ki, yürüyüşümüzün ardından Kayıkçılar Kooperatifi ile geçen olumlu görüşmemizin ardından, daha üst mertebelere gitmeyi kararlaştırdık. Gereken bütün üst mertebelere arkamızda sizlerin desteği ile tek tek gidilecektir. Sonuç alınıncaya kadarda tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. Görüşmelerden sizleri de haberdar etmeyi unutmayacağız. En kısa zamanda olumlu sonuç haberi ile sizlere dönmek üzere hepinize çok teşekkür ediyorum."

Kayıkçılar Kooperatif Başkanı İzzet Kalembaşı ise öğrencilerin 25 kuruşluk zamma tepki göstermesi üzerine açıklama yaparak şöyle dedi:

"Ülkemizdeki mazot fiyatlarının, lastik yedek parça fiyatlarının, araç sigortalarımızın, sigorta primlerindeki artışlardan dolayı 25 kuruş zam yapmak zorunda kaldık. Normalde şoförler odasının bize uyguladığı tarife 2 lira öğrenci 2 buçuk lira yolcu fiyatıdır. Biz yinede şoförler odası tarifesini uygulamayarak öğrenciye bir lira yetmiş beş kuruştan uyguladık. Bizde evimize ekmek getirebilmek için mecburen 25 kuruş zam yapmak zorunda kaldık."

Öğrenciler kampüs önünde eylem yaptıktan sonra minibüslere binmedi, yaklaşık 6 kilometre yürüyerek ilçe merkezine geldiler. Belediye binası önünde sona eren yürüyüşün ardından öğrenciler eylemlere devam edeceklerini ifade ettiler. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerden 25 Kuruşluk Zamma Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement