Omü Çocuk Acil Bölümü Açıldı - Son Dakika
Yerel

Omü Çocuk Acil Bölümü Açıldı

Omü Çocuk Acil Bölümü Açıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi 'Çocuk Acil Bölümü' törenle hizmete açıldı.

05.01.2012 11:41

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi 'Çocuk Acil Bölümü' törenle hizmete açıldı.

OMÜ Tıp Fakültesi yetişkin acil ile aynı bölüme taşınan çocuk acil bölümünün açılışını OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Baysal yaptı.

Açılış öncesi konuşma yapan OMÜ Çocuk Hastanesi Acil Sorumlusu Doç. Dr. Ahmet Güzel, "Çocuk acilin yetişkin acile uzak olması nedeniyle hastalarımıza röntgen gibi hizmetleri tam olarak veremiyorduk. Ama şimdi çocuk acili yetişkin acilin yanına yaptık ve daha donanımlı bir hale getirdik" dedi.

Çocuk acilin taşınması amacının büyük acilin çocuk acile uzak olması olduğunu söyleyen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Büyük acil servisinde bilgisayarlı tomografi ve röntgen gibi bütün cihazlar mevcut. Ama çocuk acil servisi buraya çok uzak kalıyordu. Bir röntgen için çocuklar buralara gönderiliyordu. Tabii şimdi büyük acilin yanına taşıdığımız ve 500 bin liraya mal olan çocuk acili buradaki hizmetlerden şimdi daha iyi faydalanacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çocuk acilin açılış kurdelesi kesildi. Açılış sonrası OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve öğretim üyeleri yeni açılan çocuk acili gezdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Omü Çocuk Acil Bölümü Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement