Ortak Değer Malatya Derneği, Gürkan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Ortak Değer Malatya Derneği, Gürkan'ı Ziyaret Etti

Ortak Değer Malatya Derneği, Gürkan\'ı Ziyaret Etti

Ortak Değer Malatya Derneği, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

03.02.2015 16:35

Ortak Değer Malatya Derneği, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

Dernek Başkanı Ergün Kılıç'ın yanısıra Yönetim Kurulu Üyelerinden İlhan Aksoğan, Zerrin Palancı, Umut Yalçın, Burhan Kılıçaslan, Turgay Vanlıoğlu, Ali Zengin ile Bülent Güngör'de ziyarette hazır bulundu.

Ortak Değer Malatya Derneğinin Malatya'nın Sosyal ve Kültürel yapısını yaşatmak ve yeni projeler üretmek adına kurulduğunu belirten Dernek Başkanı Ergün Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Derneğimizin amacı Malatya'nın geçmişteki sosyal ve kültürel yapısını bugün yaşatmak ayrıca geçmişte ve günümüzde emek veren insanları unutmamaktır. Malatya'nın turizmini hareketlendirip yerli ve yabancı turist sayısını artırmak adına bazı projeler üzerinde çalışıyoruz. Sizin de bu konuda hassasiyetinizi biliyoruz, Battalgazi ve Kervansaray başta olmak üzere sosyal ve kültürel alanda çok ciddi çalışmalar yaptınız bizde bundan sonra hem size hem de diğer Başkanlarımızın yapacağı çalışmalara katkı vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

Ortak Değer Malatya Derneği Başkanı Ergün Kılıç konuşmasının sonunda Yeşil Kuşak projesinden dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür etti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Malatya'nın hepimizin ortak değeri olduğunu vurgularken şunları söyledi:

"Bizim ortak paydamızı ve değerimiz hiç şüphesiz Malatya'dır. Malatya'nın gerek kültürel mirasının korunması gerek diğer değerlerinin korunması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekir. Malatya'nın tarihten getirdiği konum ve konjektör öyle bir coğrafi yapı üzerindedir ki " Malatyalı olmayanlarında Malatya'ya sahip çıkması" gibi jeopolitik durumumuz var. Türkistan tarihine baktığınız zaman Anadolu'nun Anayurt yapılmasında en büyük fonksiyonu icra eden Malatya'dır. İnsanlık tarihine baktığınız zaman ilk yerleşik ve devlet hayatı ile ilk muhasebe kayıtları ve ilk demirin dövülerek silaha ve kılıca dönüştüğü yer Malatya'dır. Genel anlamda baktığımız zaman Malatya İnsanların ortak değeridir, Milli anlamda baktığımız zaman ülkemizin ortak değeridir, Malatyalılar açısından da ortak değerimizdir. Malatya'nın geleneksel, göreneksel ve kültürel yapısının korunması, gelecek kuşaklara taşınması noktasında böyle bir köprü görevi görmek adına kurulan " Ortak Değer Malatya" Derneğinin kurulması bizim için önemlidir" dedi.

Kaybolmaya yüz tutmuş bazı değerlerin hatırlatılmasına dikkat çeken Başkan Gürkan, "Sosyal ve kültürel değerlerimizi korumak ve yaşatmak zorundayız bunun yanı sıra Malatya'ya yeni kazanımlar sağlamak adına böylesine güzel bir derneğin kurulması bizim adımıza sevindirici olmuştur" diyerek sözlerini tamamladı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ortak Değer Malatya Derneği, Gürkan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement