Polis Şimdiden Uyardı - Son Dakika
Yerel

Polis Şimdiden Uyardı

Polis Şimdiden Uyardı

Kütahya'nın Simav ilçesinde polis Kurban Bayramı öncesi sahte para olaylarına karşı halkı uyardı.

08.10.2013 16:21

Kütahya'nın Simav ilçesinde polis Kurban Bayramı öncesi sahte para olaylarına karşı halkı uyardı. Şüpheli şahısların 155'e ihbar edilmesini isteyen Emniyet Müdürü Hakan Karakaya "Maalesef her yıl insanlarımızı aldatmak amacıyla sahte parayla hayvan alımı veya sahte para bozdurma gibi bir takım taktiklerle art niyetli insanlar ortaya çıkıyor. Köyden gelen insanlarımızı veya tüccarlarımızı dolandırabiliyorlar. Vatandaşlarımız kalpazanlara karşı çok dikkatli olmalı" dedi.

Karakaya ayrıca vatandaşları bu konuda uyarmak maksadıyla Toplum Destekli Polis ekiplerinin kurban pazarında alışveriş yapanlara broşür dağıtarak bilgilendirme yaptığını, kentin işlek cadde ve sokaklarına afişler asmak suretiyle esnaf ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdıklarını bildirdi.

Kurbanlık hayvan satıcısı Yıldıray Akbulut (41) yaptıkları uygulamadan dolayı emniyet çalışanlarına teşekkür etti. Kendisinin bu güne kadar sahte para olayı ile hiç karşılaşmadığını, ancak bir yakınının böyle bir olayın mağduru olduğunu ifade eden Akbulut, polisin hayvan pazarına kadar gelerek kendilerini uyarmasını ve broşur dağıtmasını çok olumlu bulduklarını söyledi.

Hayvan satıcısı İsmail Eser, iki yıl önce hayvan pazarına gelen kişilerin sahte para kullanarak hayvanları değerinin üzerinde alarak üreticiyi mağdur ettiğine tanık olduğunu söyledi. Er, Simav polisine kurban pazarına kadar gelerek halkı uyarmasından dolayı kendilerine teşekkür ettiğini bildirdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis Şimdiden Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement