Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

''Ey güç odakları, ey bu millete tezgah kuranlar; dün başarmış olabilirsiniz, 1960'ta bu milletin iradesini idam etmiş olabilirsiniz, 1970'te elinizin tersiyle itmiş olabilirsiniz; 1980'de tanklarla üzerinden geçmiş olabilirsiniz, 28 Şubat'ta milleti hortumlayabilirsiniz ama artık başaramayacaksınız çünkü AK Parti var, Recep Tayyip Erdoğan var" "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Artık millet ne derse o oluyor, millet ne isterse onu yapıyoruz.

21.03.2014 20:27

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ey güç odakları, ey bu millete tezgah kuranlar; dün başarmış olabilirsiniz, 1960'ta bu milletin iradesini idam etmiş olabilirsiniz, 1970'te elinizin tersiyle itmiş olabilirsiniz; 1980'de tanklarla üzerinden geçmiş olabilirsiniz, 28 Şubat'ta milleti hortumlayabilirsiniz ama artık başaramayacaksınız çünkü AK Parti var, Recep Tayyip Erdoğan var" dedi.

Müezzinoğlu, Çorlu ilçesinde, partisinin seçim irtibat bürosunu ziyaretinde yaptığı konuşmada, birilerinin Türkiye'nin büyümesinden ve gelişmesinden rahatsız olduğunu belirterek, ülkenin genel durumunun iyi olmasının bazı karanlık güçleri de rahatsız ettiğini söyledi.

Avrupa'nın ve dünyanın en büyük üçüncü havaalanının İstanbul'da yapılıyor olmasından rahatsızlık duyan güçler bulunduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Birileri Kanal İstanbul'dan, üçüncü boğaz köprüsünden rahatsız. Birileri bu kardeşinizin yaptığı şehir hastanelerinden rahatsız. Niye? Türkiye, şehir hastaneleri olursa sadece 77 milyon insanına değil, yakın coğrafyadaki 1 milyar nüfuslu o insanlara da sağlık hizmeti sunacak. Ben Almanya'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın ve İsrail'in rahatsızlığını anlıyorum ama CHP'yi ve milliyetçi kardeşlerimi anlayamıyorum. Bu ülkenin, en güçlü ilk 19 ekonomi arasına girmesinden neden rahatsız oluyorsunuz. Bunların dertleri hiçbir zaman halk ve millet olmadı, hep birilerinden emir aldılar. Bugüne kadar millete tuzak kuran güç odakları artık emellerine ulaşamayacak. Ey güç odakları, ey bu millete tezgah kuranlar; dün başarmış olabilirsiniz, 1960'ta bu milletin iradesini idam etmiş olabilirsiniz, 1970'te elinizin tersiyle itmiş olabilirsiniz; 1980'de tanklarla üzerinden geçmiş olabilirsiniz, 28 Şubat'ta milleti hortumlayabilirsiniz ama artık başaramayacaksınız çünkü AK Parti var, Recep Tayyip Erdoğan var. Bizler insanını, ülkesini, ay yıldızlı bayrağını seven, ülkesi ve milleti için gece gündüz demeden koşan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Bize muasır medeniyetlerin üzerindeki yer yakışır' cümlesinin peşinden koşan ve bu anlamda milletle beraber hareket eden, Recep Tayyip Erdoğan ile siyaset yapan bir anlayışın mensuplarıyız."

"CHP'liler de gurur duyuyor"

Müezzinoğlu, bazı CHP'lilerle yaptığı görüşmelerde, sağlık konusunda ülkenin çok iyi bir noktaya taşıdıkları yönünde övgülerde bulunduklarını aktardı.

CHP'nin bir genel başkan yardımcısıyla uçakta karşılaştığını anlatan Müezzinoğlu, "Biraz sohbet ettikten sonra bana, 'Sayın Bakanım çok şanslısınız, Türkiye'de sağlık bakanı olmak çok şanslı' dedi. Ben de ona, 'Olur mu, sağlık bakanlığı en zor iş, 24 saat dert ve sorun var' dedim. Sonra o da bana, 'Sayın Bakanım biz artık parti toplantılarında bile sağlığı kötüleyemiyoruz. Partililerimiz bile bizi sağlıkla ilgili konuşturmuyor' dedi" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, ekonomik ve siyasi istikrarı tam anlamıyla yakaladığını vurgulayan Müezzinoğlu, bununla dünyanın birçok ülkesine de örnek gösterildiğini kaydetti.

Müezzinoğlu, 2001 yılından bu yana hep milletle beraber yürüdüklerine işaret ederek, "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Artık millet ne derse o oluyor, millet ne isterse onu yapıyoruz. Çünkü biz, milletin partisiyiz. Sağlık Bakanlığı olarak biz, sağlıklı birey, sağlıklı aile ve sağlıklı toplum istiyoruz ama bütün bunlar için Sağlık Bakanlığı tek başına yeterli değil" diye konuştu.

Ziyarette, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Çorlu Belediye Başkan adayı Özlem Yemişçi ile partililer hazır bulundu. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement