'Sana İhtiyacım Var' Kampanyası Başladı - Son Dakika
Yerel

'Sana İhtiyacım Var' Kampanyası Başladı

\'Sana İhtiyacım Var\' Kampanyası Başladı

Suriye'de yaşanan insani dramla ilgili başlatılan 'Sana İhtiyacım Var' yardım kampanyasının Şanlıurfa'daki çağrısı yapıldı.

13.02.2014 12:09

22 Ocak'ta Haliç Kongre Merkezi'nde Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılay'ı, HAK-İŞ, Diyanet Vakfı, Memur-Sen ve Anadolu Ajansı ile İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan çok sayıda yardım kuruluşu, vakıf, dernek ve meslek örgütünün katılımıyla "Sana İhtiyacım Var" yardım kampanyasının Şanlıurfa'daki çağrısı yapıldı. Yardım kampanyasıyla ilgili çağrısını yapan Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şanlıurfa İl Temsilcisi Mahmut Atçı Suriye'de insani bir dramın yaşandığını söyledi. Memur-Sen'e bağlı bileşenlerin temsilcileriyle Memur-Sen il binasında düzenlediği basın toplantısıyla yardım çağrısı yapan Atçı, bütün Urfalıları yardım konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Atçı, "Komşumuz Suriye'de 2011 tarihinde başlayan ve üç yıldır devam eden iç çatışmalar devam ediyor. Her geçen gün insani dramın daha da arttığı, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 150 bin kişi hayatını kaybetti. 6 milyon 500 bin kişi ülkesini terk etti. Bizler 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Biz haksız yere bir kişinin öldürülmesini insanlığın öldürülmesi olarak gören bir inancın mensuplarıyız" dedi.

'BU DRAMA SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ'
"Memur-Sen olarak kardeş Suriye halkının yaşadığı bu drama seyirci kalmadık, kalmayacağız" diyen Atçı, herkesi yaşanan zulümlere dur demeye çağırdı. Atçı, "Bugün dünyada birçok ülkede zulüm ve savaşlar devam etmektedir. Mısır'da, Filistin'de, Irak'ta, Myanmar'da ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlar katledilmeye devam edilmektedir. İnsanlığın bu zulme 'dur' demesini bekliyoruz.

Bu nedenle Suriye'de başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için Memur-Sen öncülüğünde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılay'ı HAK-İŞ, Diyanet Vakfı ve Anadolu Ajansı ile İnsani Yardım Platformu çatısı altında toplanan çok sayıda yardım kuruluşu, vakıf, dernek ve meslek örgütünün katılımıyla 'Sana İhtiyacım Var' yardım kampanyası başlatıldı" diye konuştu.

'URFALILARI DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM'
Yardım kampanyasıyla ilgili tüm Urfalılardan duyarlılık beklediklerini kaydeden Atçı sözlerinin söyle tamamladı: "Biz Urfa'daki Memur-Sen'in bileşenleri, temsilcileri olarak bu kampanyaya aktif bir şekilde katkıda bulunacak. Bu kapsamda 'Sana İhtiyacım Var' yardım kampanyası başlatılmıştır. Değerli Urfalı hemşerilerimizin bu yardım kampanyasına duyarsız kalmamalarını, tam tersine duyarlı olmaya davet ediyoruz. Lütfen Allah rızası için bu Müslüman kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımda bulunalım ve ellerinden tutalım diyoruz. Yardım kampanyamızın milletimizin bu hususta duyarlı olacağı inancıyla hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Memur-Sen Konfederasyonu olarak isimlerini zikrettiğim yardım kuruluşlarından bizatihi kendileri yardımlarını ulaştırarak bu kampanyaya destek verebilirler. Biliyorsunuz aynı şekilde Şanlıurfa'da ve bizim de içerisinde bulunduğumuz Suriye Yardım Platformu adı altında bir platformumuz var. Bu platformda da tüm Urfalı hemşerilerimizin yardımlarını ulaştırmalarını bekliyoruz ve ayrıca internet üzerinden de gerekli yardımlarını ulaştırabilirler."

BİRÇOK STK KAMPANYAYA DESTEK VERİYOR
22 Ocak'ta 'Sana İhtiyacım Var' yardım kampanyasıyla ilgili toplantıya AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekteri Ahmed Sayid Öner, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Osman Atalay, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nden Veysel Bahtiyaroğlu, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Kimse Yok mu Derneği Genel Müdürü Celal Türkoğlu, Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcileri de katıldı.

Kampanyayı, AFAD, HAK-İŞ, İDSB, Memur-Sen, TGTV, TDV, Uluslararası Rabia Platformu desteklerken, vatandaşlar 18 sivil toplum kuruluşu aracılığıyla kampanyaya destek verebilecek. Kampanyaya ilişkin ayrıntılı bilgiye "www.sanaihtiyacimvar.org" sitesinden ulaşılabilecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Sana İhtiyacım Var' Kampanyası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement