Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yılı Kutlandı

Saruhanlı\'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yılı Kutlandı

Manisa Saruhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü ilçede bulunan Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı.

07.09.2015 13:00

Manisa Saruhanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü ilçede bulunan Atatürk anıtında düzenlenen törenle kutlandı.

Saruhanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü törenine Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve diğer davetliler katıldı. Tören, Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Bizler bugün burada sıradan bir kutlama yapmak için değil, 93 yıl önce bu vatan için nasıl can verildiyse bu gün de aynı kararlılıkta olduğumuzu göstermek için toplandık. Orta Doğu ülkelerindeki olayların benzerini sınırlarımız içinde de çıkarmaya çalışıyorlar. Milletimizi etnik köken üzerinden, mezhebi yaklaşım üzerinden, siyaset üzerinden bölmeye ve parçalamaya çalışıyorlar. Ancak bizler bu oyuna gelmeyecek, yeni Türkiye yolunda durmadan yürüyeceğiz. Bu ülke, kimliği ne olursa olsun, gönlünde vatanseverlik aşkı olan, ülkesi için çalışan, gerektiğinde canını verebilecek olan insanlarındır. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutladığımız bu gururlu günde dünyaya mesajımız, 'barış, sevgi ve kardeşliktir.' Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Başkan Yaralı'nın konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiir okudu. Öte yandan, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı kutlamaları kapsamında Saruhanlı Merkez Cami'nde şehit ve gaziler için mevlid-i şerif okundu ve lokma döküldü. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 93. Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement