Selçuklu Engelliler Doyasıya Eğlendi - Son Dakika
Yerel

Selçuklu Engelliler Doyasıya Eğlendi

Selçuklu Engelliler Doyasıya Eğlendi

Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği (SELENDER), engelliler yararına müzikli dayanışma gecesi düzenledi.

14.03.2013 13:58

Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği (SELENDER), engelliler yararına müzikli dayanışma gecesi düzenledi. Ancak, ilçe protokolünün bu muhteşem gecede olmaması bazı engelliler tarafından üzüntüyle karşılandı.

Gecede engellilere sahip çıkanlar yine vatandaşlar oldu. Salonu tıklım tıklım dolduran Selçuklular, onlar için düzenlenen bu güzel geceyi sonuna kadar izlediler.

Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen geceye THK Üniversitesi Müdürü Murat Ekici, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Gökgöz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Selçuk Şubesi Başkanı Metin Çıtak, İlçe Milli Eğitim sorumlusu Sezai Menteşe, ilçedeki bazı okul müdürleri, engelli vatandaşlar, aileleri ve Selçuk halkı katıldı.

2012 yılı Aralık ayında arkadaşları ile birlikte görevi devraldıklarını belirten Dernek Başkanı Mehmet Durmuş, buradaki asıl amacın Selçuk'ta farkındalık yaratmak olduğunu vurgulayarak, "Engellilerin önündeki engelleri gönül dostlarımızla birlikte kaldırmak istiyoruz. Ayrıca derneğimize üye olan çok sayıda dostumuz var ve ben bu dostlarımızı derneğimize mutlaka bekliyorum" diyerek; dernek kuruluşunda emeği geçen ve bu genin hazırlanmasında büyük destek veren tüm gönül dostlarına ve kurumlara teşekkür etti.

Durmuş, engelli bir gencin yanına giderek, ona mikrofonu uzattı. Ezberlediği bir şiiri okuyan engelli Onur Özkan, salonda bulunan tük katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

SELENDER düzenlediği dayanışma gecesine Selçuklu sanatçılar da büyük destek verdi. Gecede ünlü sinema ve dizi oyuncusu, Kurtlar Vadisi dizsinin Ersoy Ulubey karakteri Ümit Acar, Türk Sanat Müziği ekibiyle birlikte sahne alırken; ayrıca Selçuklu Neyzen ustası Murat Gezer, yine ilçenin yetiştirdiği ve yörenin tarihini Rack müziği ile harmanlayan Uğur Çakır, Kadir Poyraz Uğurlu ile THK Üniversitesi Müzik Topluluğu geceye renk kattılar.

Neyzen sanatçısı Murat Gezer'in eserleriyle ve Nihal Sarıpınar'ın şiiriyle başlayan gece, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve hemen ardından Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneği Halk Oyunları öğretmeni Ulaş Erol'un birbirinden güzel Efe koreografisi büyük beğeni topladı. Daha sonra Rack müziğini seslendiren Kadir Poyraz Uğurlu ve Selçuklu sanatçı Uğur Çakır sahne aldı. Türk Sanat Müziği konseri ile devam eden gecede Kemaliye Uslu, Ümit Acar ve İsmail Göze'nin birbirinden güzel şarkıları geceye renk kattı. Son olarak Atay Tozlu yönetimindeki THK Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksek Okulu müzik grubu sahne aldı.

Sanatçı Ümit Acar, Kurtlar Vadisi dizisinde yaşadığı bazı güzel anılarını da katılımcılarla paylaştı. Gecede sunulan engelliler ile ilgili slayt gösterisi ise, salonda bulunan bütün katılımcıları duygulandırdı. Gecenin sunuculuğunu ise, doğuştan görme engelli bir bayan yaptı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuklu Engelliler Doyasıya Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement