Siverek'te Gözyaşları Hazreti Hüseyin İçin Aktı - Son Dakika
Yerel

Siverek'te Gözyaşları Hazreti Hüseyin İçin Aktı

Siverek\'te Gözyaşları Hazreti Hüseyin İçin Aktı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek İkra-Der) tarafından Muharrem ayı münasebetiyle, Feribot Yolu üzerinde bulunan özel bir düğün salonunda, Hz.

24.11.2012 15:46

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Siverek İkra-Der) tarafından Muharrem ayı münasebetiyle, Feribot Yolu üzerinde bulunan özel bir düğün salonunda, Hz. Hüseyin ve yarenlerinin Kerbela'da şehit edilmesinin canlandırıldığı "Her Gün Aşure, Her Yer Kerbela" isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Programa; Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Ali Gelener, Siverek AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, STK ve sendika temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Ferit Öztürk tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Siverek İkra-Der Başkanı Mühiddin Akay selamlama konuşması yaparak, dernek çalışmaları hakkında misafirlere bilgi verdi. Akay, derneklerinin amacının fakirlik, cehalet ve ihtilaflarla mücadele olduğunu belirterek, bu prensipler çerçevesinde çalıştıklarını vurguladı.

Akay'ın konuşmasının ardından dernek gönüllüsü Nihat Çam tarafından, Aşure Günü ve Hz. Hüseyin'in şehit edilmesiyle ilgili kısa bir konuşma yapıldı. Konuşma aralarında Hz. Hüseyin'in üzerine yazılmış marş ve mersiyeler okundu. Yapılan konuşmaların ardından; 'Üstad Bediüzzaman', 'Halepçe Katliamı', 'Gece Yürüyüşü (Susa)', 'Selahaddin-i Eyyübi' ve 'Kerbela' gibi sergiledikleri tiyatro oyunları ile tanınan "İslam Ümmetinin Sesi Tiyatro Grubu" sahneye çıkarak, "Her Gün Aşure, Her Yer Kerbela" isimli tiyatro oyununu sahnelemeye başladı. Hz. Hüseyin ve yarenlerinin Yezid'in ordusu tarafından şehit edilmesinin canlandırıldığı sahnede, misafirler gözyaşlarına hakim olamadı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren tiyatro gösterisinin sonunda, program yapılan dualarla sona erdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek'te Gözyaşları Hazreti Hüseyin İçin Aktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement