Trakya Gastronomi Festivali 1. Gün Vize'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Trakya Gastronomi Festivali 1. Gün Vize'de Yapıldı

Trakya Gastronomi Festivali 1. Gün Vize\'de Yapıldı

Kırklareli Vize İlçesinde, Trakya 1.Gastronomi Festivali kalabalık bir vatandaş topluluğu ile büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.

28.08.2013 14:19

Kırklareli Vize İlçesinde, Trakya 1. Gastronomi Festivali kalabalık bir vatandaş topluluğu ile büyük bir coşku içinde gerçekleştirildi.

Protokol üyeleri tarafından açılış konuşmaları yapılarak açılış kurdelesi kesildi ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Tören sonrasında tüm katılımcılar eşliğinde Trakya 1. Gastronomi (Yemek)Festivali kapsamında kurulan yöresel gıda stantları ziyaret edildi. Proje kapsamında yapılan yuvarlak masa toplantısında Öğr.Gör. Ali Çakır SULSIT (State University of Library Studies and Information Technologies) üniversitesinde yaptığı doktora çalışması ile ilgili bir sunum yaptı. Sunumun konusu Bulgaristan Trakya'sında yaşayan Türklerin Mutfak Kültürlerinin incelenmesiydi. Stant ziyaretlerinin ardından CıttaSlow Mutfak Okulu Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında ALGÜNDÜZ Peynircilik tarafından Höşmerim yapım etkinliği gerçekleştirildi.

"YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI YAPILDI"

Festival kapsamında, Yöresel Yemek Yarışması yapıldı. Yöresel Yemek Yarışmasının birinci kategorisinde 10 öğrenci, İkinci kategorisinde ise 5 Türk kadın, 5 Bulgar kadın yöresel yemeklerimizle yarıştı. Yöresel yemeklerimizin jüri üyeliklerini SlowFood İzmir Convivium Lideri Nedim Atilla, SlowFood Yağmur Böreği Convivium Lideri Ayfer Yavi, Kırklareli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Çakır, Çanakkale Aşçılar Derneği Üyesi Cengiz Özkan yaptı.

Öğrenciler kategorisinde Bronz Madalya almaya hak kazananlar; Nurbanu Özdemir Ispanak Yatağında Patates Topları, Batuhan Tan Balık Güveç Yiğit, Özyener Güveçte Köfte, Gümüş Madalya almaya hak kazanan; Mehmet Uzunkaya Zirva, Altın Madalya almaya hak kazananlar ise; Bahattin Kurtay, Papaz Yahnisi, Elif Er Yağlı Güveç, Tuğba SavulÇörek Otlu Yahni, Kaan Altıntaş,Hardaliyeli Yahni, Çağla Yumuk, Elbasan Tav yemekleri yaparak madalya almaya hak kazandılar.

Yapılan açılış törenine Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Şenol Gürşan,,Vize Kaymakamı Murat Duru, çevre Belediye Başkanları, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trakya Gastronomi Festivali 1. Gün Vize'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement