Türk Jandarma Teşkilatı 174. Kuruluş Yıldönümü Kutluyor - Son Dakika
Yerel

Türk Jandarma Teşkilatı 174. Kuruluş Yıldönümü Kutluyor

Türk Jandarma Teşkilatı 174. Kuruluş Yıldönümü Kutluyor

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'nin jandarmayla her türlü tehdit ve engelleri bertaraf edeceğini ifade ederek, "Ülkemiz gelişirken Türk jandarması da her alanda gelişmiş, vatandaşına güven veren bir teşkilat haline gelmiştir."

15.06.2013 10:24

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'nin jandarmayla her türlü tehdit ve engelleri bertaraf edeceğini ifade ederek, "Ülkemiz gelişirken Türk jandarması da her alanda gelişmiş, vatandaşına güven veren bir teşkilat haline gelmiştir. Artık jandarma suç ve suçluyla mücadelede dünya çapında örnek bir kurum haline geldi" dedi.

Türk Jandarma Teşkilatı'nın 174'ncü kuruluş yıldönümü Mersin'de de kutlandı. Mersin İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kültür Merkezi'nde organize edilen kutlama törenine, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, CHP Mersin milletveki Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Rahim Conguroğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bedri Dursun ile İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz katıldı. Burada konuşan Vali Güzeloğlu, Türk jandarmasının önemine vurgu yaparak, "Jandarma, içinden çıktığı milletin değerleri ve Türkiye'nin ilelebet payidar olacağı gerçeğiyle üstün başarılı hizmetler yapmıştır. Jandarmanın en temel görevi olan vatandaşlarımızın başta canı ve mal güvenliğinin temin edilmesi, her türlü yasadışı suç ve suçluyla mücadele etme önceliği olmuştur. Ülkemiz gelişirken Türk jandarması da her alanda gelişmiş, vatandaşına güven veren bir teşkilat haline gelmiştir. Suç ve suçluyla mücadelede dünya çapında örnek bir kurum haline gelen Jandarma, bilgi ve teknolojiyi son derece güzel kullanan, bununla birlikte insana hizmeti önceliğine alan bir kurum olarak, her ortamda ve muhtaç olunan her durumda devletimizin sıcak ve yardımsever eli olmuştur" diye konuştu.

Türkiye'nin jeostratejik bir merkezde yer aldığına işaret eden Güzeloğlu, Türkiye'nin 2023 hedefine doğru emin adımlarla ilerlediğinin altını çizerek, "Belirlenen hedeflerimize doğru giderken vazgeçemeyeceğimiz en önemli değer güvenliktir. Bunun en önemli katkı sağlayan kurumlarından birisi de jandarmadır. Bu anlamda jandarmanın ülkemizde ve ilimizde başarılı çalışmaları olmuştur. 2 yılı aşkın bir süredir görev yaptığımız İl Jandarma Alay Komutanı Bedri Dursun'un komutasındaki jandarma teşkilatımız, 13 ilçemizde ve ilimizin her köşesinde üstün gayret göstererek başarılı çalışmalar yapmıştır. Gelecek tüm gelişmelerle güvenliğin tesis edilmesi vazgeçilmezdir. Bunu yaparken de toplumla bütünleşmek olmazsa olmazımızdır. Türkiye Cumhuriyeti, jandarmasıyla her türlü tehdit ve engelleri bertaraf edecektir. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlıklı bir yaşam sürmelerini diliyorum. Güvenliğimizi sağlayan personellerimizin eşlerine de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bedri Dursun ise jandarmanın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ayrılmaz bir kolu olduğunu ifade etti. Emniyet, asayiş, huzur ve güvenin insanlık ihtiyaçlarının başında geldiğini aktaran Dursun, "Emniyeti, asayişi, kamu düzenini, huzur ve güveni sağlayan jandarma 1839 yılından beri toplum hayatını düzenleyen, devletin hiçbir biriminin olmadığı dağlarda kendisine emanet edilen Mehmetçiklerle birlikte vatan topraklarının yaklaşık yüzde 90'lık bölümünde faaliyet göstermektedir. Her konuda bizlere destek olan Valimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Gazi Jandarma Cengiz Sevinç bir anısını paylaştı. Şehit Mustafa Kömürcü'nün kızı Gizem Kömürcü'nün okuduğu 'Ağlama Annem' isimli şiir, salonda duygulu anların yaşanmasına neden olurken, törende resim, şiir, ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Öte yandan Güzeloğlu, Valilik tarafından ödüllendirilen ve aralarında Jandarma Alay Komutanı Albay Bedri Dursun'un da yer aldığı 23 personele belgelerini teslim etti. Törende Mersin'de görev yapan ve hala Mersin'de ikamet eden 4 emekli komutana da plaketleri Vali Güzeloğlu tarafından verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Jandarma Teşkilatı 174. Kuruluş Yıldönümü Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement