Türk Kızılayı Deposunu Yeniliyor - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılayı Deposunu Yeniliyor

Türk Kızılayı Deposunu Yeniliyor

Türk Kızılayı Tokat Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, derneğin Tokat'taki deposunun yeterli olmadığını açıkladı.

14.02.2013 16:42  Güncelleme: 16:51

Türk Kızılayı Tokat Şube Başkanı Hüseyin Yapıcı, derneğin Tokat'taki Afet Operasyon Merkezi'nin (AFOM) deposunun yetersiz olduğunu belirterek, "Deprem, afet olmadan bu sorunun çaresine bakılması gerekiyor. Bu halimizle, en yakın ilimiz Amasya'da deprem olsa gidecek halimiz yok" dedi.

Yapıcı, Türk Kızılayı'nın Tokat'ta bulunan deposunda basın toplantısı düzenledi. Tokat'ın 1. derecede deprem bölgesi olduğunu belirten Yapıcı, Samsun, Amasya, Çorum, Sivas, Yozgat, Nevşehir, Aksaray, Kayseri ve Tokat'ın, AFOM'un 8. bölgesine bağlı olduğunu kaydetti.

AFOM'un 8. bölgesine ait deponun Tokat'ta olduğunu ifade eden Yapıcı, depo küçük olduğu için merkezden yeteri kadar malzemenin getirilemediğini söyledi.

Olası bir afet durumunda ellerindeki malzemenin bir ilçeye bile yetmeyecek kadar az olduğunu savunan Yapıcı, şunları aktardı:

"Bölge olmasından dolayı 9 il Tokat'a bağlı. Allah korusun herhangi bir afet durumunda bu illere bütün yardımlar Tokat'tan gidecektir. Fakat mevcut depo 400 metrekare ve emanet bir depodur. 400 tane çadırımız var, ayrıca 400 tane mutfak seti, 200 tane katalitik soba ile 2 tane jeneratör mevcut. Bunun dışında malzememiz yok. Genel merkezimizde malzeme istemediğimiz kadar fazla fakat getirmeye kalksak muhafaza edecek yerimiz yok. Burada sorumlu olarak biz, Allah'a hesabını veremeyiz diye korkuyoruz. Onun için bir deprem, afet olmadan bu sorunun çaresine bakılması gerekiyor. Yani büyük bir depoya ihtiyacımız var. Bu halimizle, en yakın ilimiz Amasya'da deprem olsa gidecek halimiz yok."

Hüseyin Yapıcı, büyük bir deponun tahsil edilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Muhabir: Zehra Aydın

Yayıncı: Cemal Coşkun - TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Kızılayı Deposunu Yeniliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement