Vali Demirtaş'tan 'Kaliteli Ürün, Kaliteli Hizmet' Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Vali Demirtaş'tan 'Kaliteli Ürün, Kaliteli Hizmet' Çağrısı

Vali Demirtaş\'tan \'Kaliteli Ürün, Kaliteli Hizmet\' Çağrısı

Adıyaman'da 'Yerli Ürün Tüketiminin Teşvik Edilmesi Projesi' ile ilgili çalıştayda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, "İşlerini temiz yapsınlar, yapmazlarsa Adıyaman'ı kendilerine dar ederim" dedi.

23.04.2013 18:56

Adıyaman'da 'Yerli Ürün Tüketiminin Teşvik Edilmesi Projesi' ile ilgili çalıştayda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, "İşlerini temiz yapsınlar, yapmazlarsa Adıyaman'ı kendilerine dar ederim" dedi.

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Adıyaman Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen çalıştayda, yerli ürünlerin satılması ve yerli ürünlerin kullanılmasının teşvik edilmesi konuşuldu. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İşkur Müdürü Emin Yücekaya, Adıyaman'da üretimi ve istihdamı geliştirme perspektifinde üretici, pazar ve tüketici davranışlarını yerel kalkınmaya hizmet edebilecek etkin bir işbirliği düzeyine taşımak amacında olduklarını dile getirdi. Yerli üretimi geliştirmek ve çoğaltmak, market ve bakkalların reyonlarında yerli üretim ürünleri satmalarını sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Yücekaya, tüketicilerin yerli ürün tercih etmelerini teşvik etmek, toplumsal işbirliği için duyarlılık geliştirmek istediklerini ifade etti. Yücekaya, Projenin başarılı olması durumunda başta tarımsal sanayi olmak üzere Adıyaman'da sanayi üretiminin gelişimi, mevcut tesislerin üretim ve istihdam kapasiteleri geliştirilmiş, yeni yatırımlar için girişimciler teşvik edilmiş olacağını aktardı.

Açılış konuşmasının ardından çeşitli sektörlerde yerli üretim yapan firma temsilcileri kendi sektörlerindeki sorunları dile getirerek, yetkililerin yapması gerekenlerini söyledi.

Adıyaman Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman çalıştayda yaptığı konuşmada, yerel ürünlere yönelinmesi gerektiğini, kurumlardaki sosyal tesislerin esnaflık yaptığını ifade etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise, Adıyaman üreticilerin ürettikleri ürünleriyle dünya pazarına girmesi gerektiğini, ürünlerde fasondan vazgeçerek markalaşmak gerektiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, "Ulusal marketleri açtırmama gibi bir lüksümüz. Ulusal marketleri yerli ürünler pazar olarak görsünler ve ona göre ürün yapsınlar" dedi.

"ADIYAMAN İÇİN SEFERBERLİK İLAN ETTİK"

Çalıştayda konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman'ın kalkınması ve gelişmesi için seferberlik ilan ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Adıyaman'a bir dinamik getirmemiz lazım. Eğitiminden tutun, sanayisine bir hareketlilik getirmemiz lazım. Bunun için Adıyaman'da seferberlik ilan ettik. Kaliteli ürün üretin işadamlarımızı kutluyorum. Market sahipleri özellikle yerel ürünleri raflarına koysunlar. Kaliteli hizmet ve kaliteli ürün yaparsak bahsedilen bütün sorunlar çözülür. Ufak bir özen ve itina bu problemi çözer. Adıyaman'ın en büyük problemlerinden birisi müteahhit arkadaşların iyi iş yapmamasıdır. Müteahhide iş yaptırıyorum bir süre sonra boyası dökülüyor. 'Bunu niye böyle yaptın' dediğimde 'Elimden gelen bu' diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey olamaz. İşlerini temiz yapsınlar, yapmazlarsa Adıyaman'ı kendilerine dar ederim. Tek işimiz vatandaşa kaliteli hizmet götürmektir. Eğitimden tutun, sağlığa bunu yapmaktır. Ben bu yıl çadır kente 45 milyon TL'lik bir masrafımız oldu. Tüm harcamayı Adıyaman içine yaptık. Bu bizim Adıyaman sevdamızdan kaynaklanıyor. Adıyamanlıya iş verdiğimizde bunun karşılığını bekliyoruz." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Demirtaş'tan 'Kaliteli Ürün, Kaliteli Hizmet' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement