Kırıkkale Valisi Kolat Keskin'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale Valisi Kolat Keskin'de İncelemelerde Bulundu

Kırıkkale Valisi Kolat Keskin\'de İncelemelerde Bulundu

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Keskin ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

20.03.2014 16:33  Güncelleme: 16:45

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Keskin ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Kolat ve beraberindekiler, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan 350 öğrenci kapasiteli kız yurdunun açılışından sonra ilçede çeşitli ziyaret ve incelemeler yaptı.

Vali Kolat, Halk Eğitim Merkezi, İmam Hatip Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Okul ziyaretinde öğrencilerle görüşerek sohbet eden Kolat, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Keskin Karıştıran mevkindeki piknik alanını da ziyaret eden Kolat burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün Keskin için önemli bir gün. 350 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdunun açılışını yaptık. Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksek Okulu yurdu, Keskin için çok önemli bir yurt. Bu yurdun açılmasıyla Keskin'deki yurt öğrenci kapasitesi 550'nin üzerinde olacak. Büyük oranda öğrencilerimizin yemek ve barınma konusu çözüme kavuşturulmuş oldu. Açılıştan sonra İmam Hatip Lisesini, Anadolu Meslek Lisesi ile Halk Eğitim Merkezi'ne ziyarette bulunduk. Bu kurumlarımıza daha önce de ziyarette bulunmuştum. Bir kez daha görme imkanı bulduk. Keskin Karıştıran mevkisi ilçenin önemli bir mesire yeri. Buranın tekrar canlandırılması ve cazip hale getirilmesi gerekiyor. Buranın tekrar halka açılması için çalışmalar yapılacak. Keskin'de güzel gelişmeler var. Son yıllarda Hükümet Konağı, kaymakam evi, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası yaptırılarak hizmete açıldı. Tarihi Taş Mektep restore edildi. Ressam Rahmi Pevlivanlı'nın  evinin restorasyonu tamamlandı. Müze evi olarak açılışı gerçekleştirilecek. Biliyorsunuz Sulu Mağaranın restorasyonu tamamlanarak hizmete açıldı. Keskin inşallah eski tarihi canlılığına kavuşacaktır."

Ziyarete, Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve diğer yetkililer katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale Valisi Kolat Keskin'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement