Vali Toprak Foça'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Toprak Foça'da İncelemelerde Bulundu

Vali Toprak Foça\'da İncelemelerde Bulundu

İzmir Valisi Mustafa Toprak, incelemelerde bulunmak üzere Foça’ya gitti.

20.01.2014 11:19

İzmir Valisi Mustafa Toprak, incelemelerde bulunmak üzere Foça'ya gitti. İlk olarak Foça'nın Yenibağarası Köyüne giden Vali Toprak'ı, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, Yenibağarası Muhtarı ile köylülerimiz karşıladı.Yeni Bağarası sakinleri ile köy meydanında bulunan kıraathanede bir araya gelerek bir süre sohbet eden Vali Toprak, köy hakkında bilgi aldı ve köylülerin sorunlarını dinledi.

TOPRAK TALİMAT VERDİ

Köyün sorunlarını aktaran köy halkı, "Mahalle arasında hayvancılık yapmak eskiden sorun olmuyordu, fakat şikayetler arttı. Biz de rahatsız olmaya başladık. Diğer bir sorunumuz da tarım arazilerimizde taban suyunun yüksek olması, arazilerimizden hak ettiğimiz, istediğimiz verimi alamıyoruz" diyerek sorunlarını dile getirdiler. Vali Toprak ise "Burası yoğurdu ile markalaşmış bir yer. Üreten insan mutlu olur. Burada da bu azmi görebiliyorum. Sizlerin burada bulunduğum süre içerisinde en çok dile getirdiğiniz sorun toplu hayvan bakımı ile ilgili. Tabii ki bu isteklerinizde son derece haklısınız. Daha modern tesislerde daha sağlıklı hayvan bakımı yapabilmek istiyorsunuz" diyerek İl Tarım Müdürünü telefonla aradı ve konuyla ilgili talimat verdi.

YENİ BAĞARASI KÖYLÜLERİNE MÜJDE

Vali Toprak, 30 yıldır yapılmayan su pompası sorunuyla ilgili de müjde verdi. Su pompası için ihale yapıldığını ve yüklenici firma ile sözleşmenin imzalandığını kaydeden Toprak, "Proje bittikten sonra 1.240 dekar arazideki taban suyu drene edilecek ve araziler tarıma elverişli bir hale gelecek. Ayrıca Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz de drenaj sonucu oluşacak fazla suyun tahliyesi için bölgeye ek bir pompa yerleştirecek. Bu vesileyle şimdiden hepinize bol ve bereketli hasatlar diliyorum" diye konuştu.

KÖYE GELEN İLK VALİ

Yenibağarası köylülerinin, şimdiye dek köylerine gelen ilk valinin Vali Toprak olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirmeleri üzerine ise Toprak, "Biz bu mevkilere, bu koltuklara oturmak için gelmedik. Milletimize hizmet etme noktasında burada, bulunuyoruz. Allah, sizden de razı olsun" dedi. Toprak daha sonra köy içinde yapımı devam eden parke yol çalışmalarını, yerinde inceledi. Vali Toprak, Yeni Bağarası köyündeki temaslarının ardından, Kozbeyli köyüne geçti.

KÜLTÜR EVİ RESTORE EDİLİYOR

Vali Toprak ayrıca, köy okulunda gerekli tamiratın yarıyıl tatilinde yapılacağını, meydanda bulunan Kozbeyli Kültür Evinin restorasyonu için gerekli kaynağı Kaymakamlığa aktardıklarını ve önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını, köy içerisindeki bozulan parke taşlarının yenilenmesi için de ödenek göndereceklerini, bu konuların Kaymakam Ulugölge'nin takip ettiğini, belirtti.

İNCELEMELERDE BULUNDU

Kozbeyli köyünde yaptığı temasların ardından Foça'ya gelen Vali Toprak, Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında oluşturulan, Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi ile ilgili olarak TVK görevlilerinden genel durum ve işleyiş hakkında bilgi aldı. Ardından Gümrük Müdürlüğüne ait bina ve gümrükleme alanında, incelemelerde bulundu. Buradan da Foça Hükümet Konağına geçti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Toprak Foça'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement