Velimeşe'de Başpehlivan Güngör Ekin Oldu - Son Dakika
Yerel

Velimeşe'de Başpehlivan Güngör Ekin Oldu

Velimeşe\'de Başpehlivan Güngör Ekin Oldu

Velimeşe Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Velimeşe Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, başpehlivanlığı finalde Gökhan Arıcı'yı yenen Güngör Ekin kazandı.

28.05.2012 23:25

Velimeşe Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Velimeşe Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, başpehlivanlığı finalde Gökhan Arıcı'yı yenen Güngör Ekin kazandı.

Hazırlıkları haftalar öncesinden başlayan ve Kırkpınar'ın en büyük provası olarak nitelendirilen Velimeşe Güreşlerine, Kırkpınar'da da boy gösteren pek çok pehlivan katıldı. 2009 ve 2010 yıllarının Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil çeyrek finalde Gökhan Arıcı'ya yenilerek dereceye giremezken, final müsabakasında Gökhan Arıcı'yı yenmeyi başaran Güngör Ekin, Velimeşe'de başpehlivan oldu.

Güreşlere, bölgenin isim yapmış güreş ağaları da yoğun katılım gösterdi.

Protokol mensuplarının, Velimeşe Belediyesi önündeki kurdele kesim töreni ile start alan güreşlerin başlangıç kurdelesini, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi ve Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Velimeşe Güreş Ağası Kani Tezcan kesti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, kurdele töreni öncesi vatandaşlara ve protokol üyelerine hitaben gerçekleştirdiği konuşmada, "Bölgede tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinin ayarında organizasyona imza atan Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel'i ve ekibini yürekten kutluyorum. Trakya'nın dört bir yanından gelen güreş sevenleri burada ağırlayan Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Havanın da güzel olması sebebiyle oldukça geniş bir katılımın olduğu Velimeşe Yağlı Pehlivan güreşlerinde 13 boyda yaklaşık 300 pehlivan güreşti. Güreşlerin yapılacağı alanda yapılan düzenlemeyle alanın dört bir yanı kapalı tribünlerle çevrilirken, katılımcılar salon havasında güreşleri takip etme imkanı buldular.

VELİMEŞE BELEDİYE BAŞKANI RASİM YÜKSEL, "İLÇE OLMAYA ADAY DEĞİL, HAZIRIZ"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Sanat Müziği sanatçısı ve aynı zamanda Tek Rumeli TV'de yayımlanan "Unutulmayan Şarkılar"

programının sunucusu Ayşe Engin Aslancan'ın festival alanını dolduranlara Rumeli Türkülerinden oluşan konser verdiği etkinlikte konuşan Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Velimeşe sanayisiyle,

gelişen yapısıyla, stratejik konumuyla, demiryoluyla, kültürel ve sosyal açıdan göstermiş olduğu gelişmişlikle ilçe olmayı çoktan hak etmiş bir beldedir. Biz Velimeşe olarak ilçe olmaya aday değiliz, biz ilçe olmaya hazırız" dedi.

Başkan Yüksel ayrıca her yıl geleneksel olarak düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinin bir önceki yıla göre daha görkemli geçtiğinin altını çizerek, "Güreşlerimize katılan Türkiye'nin en iyi başpehlivanlarına ve güreş organizasyonumuza katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.

VELİMEŞE GÜREŞLERİNİN EFSANE AĞASI KANİ TEZCAN'A ALTIN KEMER

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen güreşlere son 3 yılın güreş ağası unvanını elinde bulundurarak katılan Velimeşe Güreş Ağası Kani Tezcan'a altın kemer takıldı. Tezcan'ın altın kemeri, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Edirne Tarihi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim tarafından takılırken, Tezcan önümüzdeki sene düzenlenecek olan güreşlerin ağalığını da aldı. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim konuşmasında, "Kani Tezcan'a artık Kırkpınar Ağalığı yakışır" diyerek göndermede bulundu.

VELİMEŞE YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİNDE BAŞPEHLİVAN GÜNGÖR EKİN OLDU

Velimeşe Geleneksel 4. Büyük yağlı Pehlivan Güreşlerinde finalde rakibi Gökhan Arıcı'yı mağlup eden Güngör Ekin, geçen sene olduğu gibi bu sene de başpehlivanlık unvanını korudu. Arif Akın ile Ahmet Yavuz üçüncülüğü paylaşırken, pehlivanlar ödüllerini Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan'ın elinden aldı.

PROTOKOL YOĞUN KATILIM GÖSTERDİ

Velimeşe Belediyesi'nce düzenlenen 4. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerine Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Emre Köprülü ve Candan Yüceer, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, Tekirdağ İl Genel Meclisi Üyesi ve Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, CHP Tekirdağ ve Çorlu teşkilatları yönetim kurulu üyeleri, Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Sultanköy Belediye Başkanı Ersin Çolpan, Kıyıköy Belediye Başkanı İsmail Gök, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Babaeski Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan, Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, İller Bankası İstanbul Temsilcisi Sezen Kanmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Levent Erdoğan Spor Kulübü Başkanı ve Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, Kırkpınar Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, bölgenin güreş ağaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(M.C.)

28.05.2012 23: 05: 33

TSI

NNNN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Velimeşe'de Başpehlivan Güngör Ekin Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement