Yaşlılar Haftası Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Yaşlılar Haftası Kutlanıyor

Yaşlılar Haftası Kutlanıyor

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar haftası tüm yurtta olduğu gibi ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

20.03.2015 09:19

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar haftası tüm yurtta olduğu gibi ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yaşlılara müzik dolu bir gün yaşatıldı. Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlenen kutlama törenlerine Vali Vekili Ali Gökay, İl Genel meclis Başkanı Yusuf Elçi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır ve yaşlı vatandaşların yakınları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala yaptığı konuşmada;

"Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.

Yaşlılarımıza aileleri ile birlikte kendi evlerinde hizmet vermek amacıyla çalışmalarımızı tasarlıyoruz. TALEP odaklı hizmet anlayışı yerine ARZ odaklı hizmet anlayışı ile İlimizde bakıma muhtaç durumda olan ve yalnız yaşayan yaşlıları tespit ettik, tüm mahalle ve köy muhtarlarına ulaşarak yaşlılarımızın evlerine ziyaretler gerçekleştirdik ve yaşlılarımızın yararlanacağı hizmet modellerini belirledik.

Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Amacımız yaşlılarımızın aile ortamında ve aile bireylerinden kopmadan sıcak bir yuvada yaşamlarını devam ettirmeleridir. Ancak ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet Devletimiz tarafından verilmektedir.

Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır.

Yaşlılarımızı bir hafta değil, bir ömür boyu hatırlamak dileği ile tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, nice sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." Diyerek konuşmasını tamamladıktan sonra Bayburt Ortaokulu minik gönüllüleri ve Gençlik merkezi ekiplerinin sunduğu şarkılar eşliğinde tempo tutan yaşlı vatandaşlarımız, müzik dolu bir gün ile gönüllerince eğlendiler.

Yaşlılar haftası nedeniyle Vali V. Ali Gökay ve kurum müdürleri tarafından yaşlı vatandaşlarımıza çeşitli hediyeler takdim edildi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşlılar Haftası Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement