Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi - Son Dakika
Yerel

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi

Konaklama ve güvenlik tesislerinin yapım ihalesi gerçekleştirildi.

13.06.2014 15:33

Sivas'ta, İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam eden Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin konaklama ve güvenlik tesislerinin yapım ihalesi gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce gerçekleştirilen ihaleye, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri İbrahim Turan, İl Genel Meclisi ve İhale Komisyon Üyeleri Fikret Yıldırım, Hüseyin Akpolat, Birlik Encümen Üyeleri Bingöl Köyü Muhtarı Gazi Yalçın ile Sivritepe Köyü Muhtarı Ahmet Ceylan ve idarenin teknik personeli katıldı.

Yıldız Dağı'na yapılacak konaklama tesisi 3 milyon 274 bin liraya, güvenlik tesisi ise 795 bin liraya ihale edildi.

İhale sonrasında en düşük teklifi veren firmaya tebligat yapılacağı, güvenlik merkezinin 150, konaklama tesisinin ise 350 gün içerisinde teslim edeceği bildirildi.

Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ndeki çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, "Nisan ayında günübirlik tesislerin yapım ihalesini gerçekleştirmiştik. Bu yılın sonunda konaklama ve güvenlik tesislerimiz de tamamlanacak" ifadesini kullandı.

Ayhan, şunları kaydetti:

"Bundan sonra sağlık tesisi, yönetim binası ve dağın zirvesinde günübirlik tesisi ile güvenlik tesisi ihalesine çıkıp işlerin tamamını ihale etmiş olacağız. Daha sonra ise pistlerin temizlenmesi, yolların asfaltlanması ve çevre düzenlemesi ile beraber inşallah bu yıl kış ayına çalışmalarımızı yetiştireceğiz. Heyecanla bu projeyi ilimizin sosyal ve kültürel hayatına kazandırmak için çalışıyoruz." - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement