Yılmaz'dan Önemli Açıklamalar - Son Dakika
Yerel

Yılmaz'dan Önemli Açıklamalar

Yılmaz\'dan Önemli Açıklamalar

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Siyasette adamlık, yapacağınızı anlatmakla başlar."

30.10.2013 15:15

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Siyasette adamlık, yapacağınızı anlatmakla başlar. Siyasetin türbülansta olduğu bu dönemi önemsemeyin. Bu dönem içerisinde insanlar da kucağındakileri dökerler, onların da gazları alınır; asaletini, terbiyesini ve adamlığını gösterenler sahnede kalır" dedi.

Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Fahrettin Ulusoy'un sahibi olduğu Ulusoy Un Fabrikası'nda düzenlenen kahvaltıya katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, seçim süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"SİYASETİN TÜRBÜLANSTA OLDUĞU BU DÖNEMİ ÖNEMSEMEYİN"

Seçim ve adayların belli olma aşamasında siyasetin türbülansa gireceğini belirten Başkan Yılmaz, "İçinde bulunduğumuz günlerde giderek hareketlenen, sizin de tanık olduğunuz, zaman zaman da canınızı sıkan siyasi atmosferin, yerel seçimlerin ortaya koyduğu bir hareketlilik var. Seçim ve adayların belli olma aşamasında siyaset türbülansa girer. Siyaset de bu aşamalarda sıkıntılı bir sürece girer. Bu sıkıntı süreç siyasetinin unsurlarının, faktörlerinin, rol modellerinin adeta yüzünü tırmaladığı, bir birlerini incittiği, döktüğü, ondan sonra da hiçbir şey olmamış gibi birbirlerini öptüğü bir manzaradır. O manzara da türbülansa girdiği günden adayların belli olacağı güne kadar geçen süre içersinde adamlığını, efendiliğini, asaletini gösterenler bu işin puanlarını toplarlar. Bu işte tecrübelerim var. Bu işi çok iyi biliyorum. 1999 yılında seçimlerden 3 ay önce ben Samsun'a geldiğimde benim ağzımdan bir Allah'ın kulu rahmetli Muzaffer Önder'in yaptığı işlerle, şahsiyeti, belediyeyi yönetmesiyle ilgili bir kelime duymamıştır. Benim de siyasi danışmanlarım beni sürekli iğneliyorlardı. Siyasette adamlık, yapacağınızı anlatmakla başlar. Benim başkasının yaptığıyla, yapamadığıyla işim yok. Benim işim kendi yapacaklarımladır. Siyasetin türbülansta olduğu bu dönemi önemsemeyin. Bu 20-25 gün sürer. O süre içersinde insanlar da kucağındakileri dökerler, onların da gazları alınır. O süre içersinde asaletini, terbiyesini ve adamlığını gösterenler sahnede kalır. Geri kalanlar da bir şekilde bir yerlere giderler" diye konuştu.

"TİCARETİMİZİN OMURGASI KURULUYOR"

Samsun'un giderek önem kazandığını ifade eden Başkan Yılmaz, "Karadeniz'in kuzeyindeki ülkelerle olan işimizin omurgası Samsun'da kuruluyor. Ukrayna, Rusya, Bulgaristan, Romanya, Gürcistan ile yapılacak olan ticaretimizin omurgası burada kuruluyor. Bu topraklar bize uygarlığın ayak seslerini getirmiştir. Gelecekte de onu getirecektir. Bu topraklarda yatırım yapmayı asla ve asla korkmayın. Bunun mutlaka getirisi olacaktır ve olmuştur. Samsun'da yatırım yapmaktan kaçınmayın. Önümüzdeki 10 yıl süre içersinde en az 40 bin konut yapılacak. Bunu Samsunlu inşaatçılar yapsın. Bu şehri Samsun'un inşaat sektörü kurabilir. Bunu diğer illerden gelenlerin yapması benim kanıma dokunuyor" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE MARMARAY İLE NE KADAR GURURLANSA AZ"

Dün İstanbul'da açılışı gerçekleşen Marmaray hakkında da bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "29 Ekim 2013 tarihinde gurur projemiz olan Marmaray hizmete açıldı. Marmaray basit bir olay değil. Marmaray Yenikapı'dan Üsküdar'a kadar batırma tüp ile boğaz geçildi. Bu iş için yaklaşık olarak 5 milyar dolar civarında para harcandı. Bu parayla Samsun'dan Ankara'ya kadar 5 tane duble yol, Samsun limanı gibi 10 tane liman, 30 tane bin yataklı hastane, 100 tane 500 yataklı 5 yıldızlı otel yapabilirsiniz. Türkiye bu proje ile ne kadar gururlansa azdır" dedi.

Ulusoy Un Fabrikası'nda düzenlenen kahvaltıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Fahrettin Ulusoy, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamları katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yılmaz'dan Önemli Açıklamalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement