Yozgat'ta Kuraklık Çiftçiyi Vurdu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Yozgat'ta Kuraklık Çiftçiyi Vurdu

Yozgat\'ta Kuraklık Çiftçiyi Vurdu
25.06.2007 18:57

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Yaşanan Kuraklık Nedeniyle Ekinlerin Yandığını ve Beklenilen Verimin Alınamayacağını Söyledi.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, yaşanan kuraklık nedeniyle ekinlerin yandığını ve beklenilen verimin alınamayacağını söyledi.

Yaşanan kuraklık nedeniyle Yozgat ve çevresinde ekinlerin olgunlaşmadan kuruduğunu belirten Açıkgöz, "Ekinlerimiz, biçerdöver ile biçilemeyecek şekilde kurumuştur. Yozgat kuru tarım yapılan illerin başında gelmektedir. Ancak kuraklığın yaşanması, beklenilen verimi düşürmüştür. İl genelinde ekili alanların yüzde 25'i kuraklık nedeniyle yanmış, ekinler biçilemez hale gelmiştir" dedi. Çiftçinin kuraklık nedeniyle tohumluk yardımı ve bankalardaki borçlarının ertelenmesi yönünde beklentilerinin bulunduğunu dile getiren Açıkgöz, "Kuraklık yaşanan yerlerde hasar tespit çalışmaları için Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde komisyon kuruldu. Bu komisyon köylerimizi tek tek gezerek hasar tespit çalışması yapacak" şeklinde konuştu.

(ÖE-ATÖ-Y)

25.06.2007 18:16 TSİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Kuraklık Çiftçiyi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement