Defne'de Arazi Yangını - Son Dakika
3.Sayfa

Defne'de Arazi Yangını

Defne'de arazi yangını Hatay'da arazide çıkan yangın evlere sıçramadan söndürüldüHATAY - Hatay'da elektrik direğinden çıktığı iddia edilen arazi yangını Orman İşletme ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

13.08.2018 18:08

Defne'de arazi yangını

Hatay'da arazide çıkan yangın evlere sıçramadan söndürüldü

HATAY - Hatay'da elektrik direğinden çıktığı iddia edilen arazi yangını Orman İşletme ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Hatay'ın Defne İlçesi Özengilli Mahallesinde elektrik direğinde oluşan kıvılcımlar nedeniyle çıktığı iddia edilen arazi yangını Orman İşletme ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından hızlı müdahale sonucu söndürüldü. Kısa sürede geniş alana yayılan yangında 2 helikopter, 4 arazöz, 2 su tankı ve çok sayıda Büyükşehir Belediyesi itfaiye aracı müdahalede bulundu. Mahalle sakinleri, çıkan yangını endişeli gözlerle izlerken, ekipler 30 dakikada yangını söndürerek soğutma işlemini başlattı.

Meydana gelen yangının elektrik direğinden çıkan kıvılcımların neden olduğunu iddia eden mahalleli TEDAŞ'a tepki gösterdi. Açıklama yapan vatandaşlar, "Aslında TEDAŞ'a söylemişiz. 10 defa dilekçe bile yazdık, elektrik tel ve kabloları ile ilgili. Kendileri geldiler kontrol ettiler, tamam yapılacak dediler ama hiçbir faaliyet göremedik. İlla da evlerimizin mi yanması mı gerekiyor? Yani illa da ölüm olması mı gerekiyor?" dediler.

Çıkan yangın üzerine orman işletme ekiplerine haber verdiklerini ve ekiplerin kısa sürede müdahalede bulunduğunu belirten Özengilli Mahalle Muhtarı Hamza Çelik, "Orman İşletme ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekipleri tam zamanında ulaştılar. Zaten 1-2 dakika daha kalsaydı, yerden bir olacaktık" dedi.

Defne\'de Arazi Yangını
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Defne'de Arazi Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement