ELDAK, Deprem Hazırlıklarını Hızlandırıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

ELDAK, Deprem Hazırlıklarını Hızlandırıyor

ELDAK, Deprem Hazırlıklarını Hızlandırıyor
13.03.2025 11:30

ELDAK, yaklaşan depreme karşı hazırlık yapıyor, destek çağrısı yapıyor ve farkındalık oluşturuyor.

Elazığ Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü (ELDAK), muhtemel bir depreme karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Depremin kapıda olduğunu vurgulayan ELDAK, geç kalmadan harekete geçilmesi gerektiğini ifade etti.

ELDAK, yaklaşan deprem riskine karşı hazırlıklarını hızlandırdı. Kıyafet, ekipman ve eğitim eksiklerini gidermek için çalışmalarını sürdüren ekip, yeterli desteği alamamaktan yakınıyor. ELDAK Başkanı Murat Bahçeci, afet sonrası yapılan yardımların önemli olduğunu ancak asıl desteğin felaket yaşanmadan verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Afet olmadan önce herkes sessiz, ancak sonrasında büyük tepkiler ve yardımlar geliyor. Oysa iş işten geçmiş oluyor" dedi.

Gönüllü faaliyetlere ilginin düşük olduğunu belirten Bahçeci, halkı ve iş insanlarını destek olmaya çağırırken, yerel yönetimlerden de maddi katkı beklediklerini ifade etti. ELDAK ekibi, "Deprem kapıda, geç kalmadan harekete geçelim" diyerek farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa ELDAK, Deprem Hazırlıklarını Hızlandırıyor - Son Dakika


Advertisement