Saat 01.30 sıralarında Esenler Oruçreis Mahallesi'nde meydana gelen olayda uygulama yapan Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri, park halinde duran bir kamyonun etrafında duran şahıslardan şüphelendi. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, kamyonun yanına gitti.
Araç dışında bulunan Cengiz Han S., Selim Y. ve Süleyman T. isimli şahıslar, polis ekiplerine araçlarının lastiği patladığı için beklediklerini söyledi. Şüphelilere araçta ne olduğu soruldu. Şüphelilerden "et taşıyoruz" yanıtını alan polis ekipleri araçta arama yaptı.
Aracın kasasında Hayrettin K. ve Şaban B. ile Afganistan uyruklu 21 kaçak göçmen, Filistin uyruklu 2 kaçak göçmen yakalandı. Aracın gösterge panelinde ise 9 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Hayrettin K. ve Şaban B. isimli şahıslara yönelik yapılan sorgulamada "FETÖ Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan kayıtları oldukları tespit edildi. Gözaltına alınan Cengiz Han S., Selim Y., ve Süleyman T. sevk edildikleri adli makamlarca haklarında adli kontrol hükümleri uygulanırken, Hayrettin K. ve Şaban B. isimli şahıslar ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Son Dakika › Güncel › Ekiplerin şüphesi boşa çıkmadı! 'Et taşıyoruz' dedikleri kamyonun kasasından 23 kaçak göçmen çıktı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.