1 Ay Önce Öldürülmüşler!

Son Güncelleme:

Sahte kimlikle kiralandığı anlaşılan dairede bir ay önce öldürüldükleri anlaşılan bir erkek ile kadın cesedi bulundu.

Kocaeli'nin çayırova İlçesi'nde sahte kimlikle kiralandığı anlaşılan bir dairede, bir ay önce öldürüldükleri anlaşılar bir erkek ile kadın cesedi bulundu. Bir süredir evden gelen kokuların artması üzerine komşuların şikayeti üzerine kapısı açılan evde cesetlerin yanında kanlı bir bıçak, bir tabanca ile mermi kovanları da bulundu.


çayırova'nın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki TOKİ konutları Hızır Sokak'taki 7 katlı apartmanın 4. katındaki dairelerden birinden bir süredir gelen kokuların artması üzerine komşular durumu evin sahibi olan Burhan Zeydanlı'ya bildirdi. Burhan Zeydanlı'nın da polise bilgi vererek çilingire açtırdığı dairede yanyana bir erkek ve kadın cesediyle karşılaşıldı.


Yapılan tesbitlerde, cesetlerden erkek olanın 30 yaşında ve İzmir nüfusuna kayıtlı Evren Engindeniz'e ait olduğu anlaşıldı. Ancak Evren Engindeniz'in bu daireyi kiralarken, üzerine kendi fotoğrafı yapıştırılmış ancak sahte olan Ali Birkan adına düzenlenmiş ehliyetteki kimliği kullandığı belirlendi. Şu ana kadar yine 30 yaşlarında olan kadının kimliği ise henüz tesbit edilemedi.


Olay yerinde elen Cumhuriyet Savcılığı'nın burada yaptırttığı tesbitlerde, cesetlerin yanında bir tabanca, kanlı bir bıçak ve mermi kovanları bulundu. Ancak bu kişilerin bir ay kadar önce ölmüş olmaları nedeniyle hangisinin tabanca hangisinin bıçakla öldürüldüğüne dair kesin kanıya ulaşılamadı. Cesetlerin nasıl öldürüldükleri Adli Tıp Kurumu incelemesinden sonra belli olacak.


Cesetlerin bulunduğu dairenin sahibi olan Burhan Zeydanlı, kendisini Ali Birkan kimliği ile tanıtan Evren Engindeniz'in eşinin İstanbul Kadıköy'de oturduğunu ve bir çocuğu bulunduğunu söylediğini, kendisinin de Organize Sanayi Bölgesi'nde iş bulduğunu belirterek 7 ay önce bu daireyi kiraladığını anlattı.


Bu arada binanın önünde de bir aydır 34 DUJ 79 plakalı Renault Clio otomobil bulunduğu belirlendi. Polis bu otomobilin kime ait olduğunun tesbiti için de çalışmalarını sürdürüyor.


GEBZE/DHA

Kaynak: DHA