23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Son Güncelleme:

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla mesaj yayımladı.


Koca, mesajında, milli iradenin tecelli ettiği en üst makam olan TBMM'nin kuruluşunun 95. yıldönümü olduğunu belirterek, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözüyle Türkiye'de demokrasinin temellerinin atıldığı bir gününün yaşandığını kaydetti.


"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine antidemokratik ve vesayetçi anlayışlarla değil ancak ve ancak milli iradeye dayanan demokratik sistemlerle ulaşabiliriz" ifadelerini kullanan Koca, şunları bildirdi:


"Gücünü milletten almayan yönetim anlayışları toplumlar arasında hiçbir zaman kabul görmemiştir. 23 Nisan, Ulusal Egemenlik Bayramı olmasının yanı sıra bir de çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır. Dünya çocukları arasında barış ve kardeşlik köprüsü bu vesileyle ülkemizden geçmektedir. Geleceğin demokratik düzeni bugünün çocuklarının ellerinde şekilleneceği için 23 Nisan'ın çocuk bayramı olarak kutlanması önem arz etmektedir. İnanıyorum ki bütün çocuklarımız geleceğin müreffeh Türkiyesini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir."

Kaynak: AA