Açıkel: Mutlu ve Altınok Hakkında Yakalama Kararı Çıkabilir

Son Güncelleme:

Kanal D muhabiri Ekrem Açıkel, "Emrin uygulanmaması gerekçe gösterilerek Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü hakkında yakalama kararı çıkarılabilir" dedi.

Türkiye bugüne istifalarla uyandı. Bakanların istifasına neden olan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gelen haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Operasyon sonucu birçok polis görevden alındı ve yeri değiştirildi. Kanal D Ana Haber bülteninde Ekrem Açıkel gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Açıkel'in haberine göre İstanbul Valisi'nin hakkında yakalama kararı çıkarılabilir. İşte Ekrem Açıkel'in haberi;

"EMNİYET DİRENİYOR"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü operasyona direniyor.Savcılık operasyon ve gözaltı kararlarını sabah 9 da Mali Şube Müdürlüğüne sarı zarfla ulaştırıldı. Ancak Mali Şube Amirleri görevleri yerine getirmek yerine yeni Emniyet Müdürü Altınok'a durumu bildirdi.

"BİLGİLER ANKARA'YLA PAYLAŞILDI"

Selami Altınok bu gelişmeyi önce Ankara'ya sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi ve operasyona geçilmedi. Daha sonra acil koduyla toplantı düzenledi yani bir kriz masası oluşturuldu. Ankara ve Başsavcılık arasında aralıksız bilgi alışverişi yapıldı. Emirlerin yerine getirilmemesi üzerine savcılık sıralı amirler için soruşturma başlattı.

"VALİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILABİLİR"

Acaba polisin savcının emrini yerine getirmeme gibi bir şey söz konusu olabilir mi. Bunu akademisyenlere sorduk aldığımız cevap kolluk kuvvetleri savcılığın verdiği emirleri yerine getirmek zorunda. Bu durumda 1 numaralı amir İstanbul Valisi 2. numaralı amir İstanbul Emniyet Müdürü ve emri uygulamaya koymayan şube müdürü hakkında soruşturma açılabilir. Hatta yakalama adliyeye zorla getirilme kararı verilebilir. Peki karar verilse ne olacaktı.

"400 POLİSE GELMEYİN DENDİ"

Dün aksam itibariyle mali ve organize şube müdürlükleri dağıtıldı memur düzeyinde 400 polise vatan caddesine bir daha gelmeyin dendi. Yerine atama yapıldı mı bilinmiyor. Yeni gelen polisler bunu emri uygulayacak mıydı o da bilinmiyor.

Kaynak: Haberler.Com