Alay Konusu Olan Kiloları Onu Dünya 3'üncüsü Yaptı

Son Güncelleme:

Fazla kilolarından ve arkadaşlarının alaylı sözlerinden kurtulmak için vücut geliştirme sporuna başlayan Fatih Ceylan, 2016 NAC Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti.

ÖMER URAL - Fazla kilolarından ve arkadaşlarının alaylı sözlerinden kurtulmak için vücut geliştirme sporuna başlayan Fatih Ceylan, 2016 NAC Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenen 2016 NAC Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda kendi kategorisinde üçüncü olan Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fitness Salonu Antrenörü Fatih Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora arkadaşlarının alaylı tavırlarından kurtulmak için başladığını söyledi.


Hocalarının zoruyla yarışmalara katıldığını belirten Fatih Ceylan, "Yarışmalara hocalarımın ısrarı üzerine katıldım. Onların baskısıyla kendimi yetiştirmeye başladım ve ilk katıldığım yarışmada Türkiye üçüncüsü oldum." dedi.


Bu işin kendisi için bir bağımlılık haline geldiğini ifade eden Fatih Ceylan, "Kilolarımdan kurtuldukça bu spora olan ilgim daha da arttı. Hocalarım beni yarışmalara, turnuvalara götürmeye başladı. Tabii çalışmanızın karşılığını aldığınızı görünce de artık bu işle bütünleşmeye başlıyorsunuz. Çünkü katıldığım yarışmalarda derece alıyordum ve derece arttıkça kendime olan güvenim artıyordu." diye konuştu.


"Alay konusu kilolarımdan kurtulmak için bu spora başladım"


Vücut geliştirme sporuna alay konusu olan kiloları nedeniyle başladığını söyleyen Ceylan, şunları kaydetti:


"Bu spora 18 yaşında fazla kilolarımdan ve arkadaşlarımın alaylı sözlerinden, bakışlarından ve tavırlarından kurtulmak için başladım. Kilolarım yüzünden denize giremiyordum, kendime göre kıyafet bulmakta zorluk çekiyordum. Ancak kilolarımdan kurtuldukça kendime olan güvenim arttı ve bu iş benim için bir yaşam tarzı oldu."


Vücut geliştirme sporunu yapacaklara tavsiyelerde bulunan Ceylan, "Bu sporu yapacak olan arkadaşlar beslenmelerine çok dikkat etmeliler. Fast food yiyeceklerden kaçınmalılar. Biftek, tavuk göğüsü, yumurta gibi protein değeri yüksek gıdalar tüketmeliler." şeklinde konuştu.


Yarışmalara hazırlık sürecinde çok stresli ve agresif olduklarını aktaran Ceylan, şunları söyledi:


"Yarışmaya hazırlık sürecimiz yaklaşık 6-7 ay sürüyor. Bu süre içinde ailemizden uzak kalıyoruz. 6-7 ay içinde toplasanız iki kere bile beraber yemek yiyemiyoruz. Ailemizle aynı ortamda bulunmamamız, aynı havayı soluyamamamız bizde agresiflik yapıyor."


En büyük destekçisinin eşi olduğu vurgulayan Fatih Ceylan, "Bu işi yaparken en büyük destekçim eşim oluyor. Benimle antrenmana geliyor. Hazırlanması çok zor olan besinleri hazırlıyor. Onun sayesinde yarışmaya bir sıfır önde başlıyorum. Allah onların eksikliğini göstermesin. Allah onlardan razı olsun." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA