Bandırma Sağanak Yağışa Teslim Oldu
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde dün geceden beri aralıklarla devam eden yağış, öğle saatlerinde şiddetini arttırdı.
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde dün geceden beri aralıklarla devam eden yağış, öğle saatlerinde şiddetini arttırdı. İlçe merkezinde bir çok ev ve işyeri su bastı, caddelerde su birikintileri yüzünden ulaşım aksadı. Yağış nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar yüzünden sık sık elektrik kesintileri meydana geliyor.
Marmara Bölgesi'nde dün akşam başlayan sağanak yağış Bandırma'da hayatı olumsuz yönde etkiledi. Sabah yeniden başlayan yağış öğle saatlerinde şiddetini arttırdı. Yağış nedeniyle İstiklal, Cumhuriyet ve Şehit Süleymanbey Caddeleri ile İbrahim Moralı Sokak'taki ilk belirlemelere göre 100'e yakın ev ve işyerini su bastı. Sunullah Mahallesi'ndeki tren raylarının üzeri sel sularıyla taşınan molozlarla kapandı. Bandırma Devlet Hastanesi de yağıştan nasibini aldı. Şiddetli yağış yüzünden hastanenin zemin katını su bastı.
Yağışın okullar dağılma saatine denk gelmesi nedeniyle öğrenciler de zor anlar yaşadı. Polis ekipleri okullardan evlerine gitmek isteyen öğrencilere yardımcı oldu.
Şiddetli yağışın ilçedeki enerji nakil hatlarına da zarar vermesi nedeniyle sık sık elektrikler kesiliyor.
Bandırma Belediye ekipleri su basan bölgelere yetişmekte zorlanırken, vatandaşlar da kendi imkanlarıyla baskınlara karşı önlem alıyor.
Tarık KÖSE/Hüseyin FİLİZ/BANDIRMA(Balıkesir), (DHA)-
GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK
(Tür: Yurt)