CHP'nin Kuruluşunun 89. Yıl Dönümü

Son Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 89.yıl dönümü dolayısıyla Ereğli ilçesinde Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla Ereğli ilçesinde Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.


CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve yönetim kurulu üyelerinin, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.


Kartal, törende yaptığı konuşmada, partilerinin emeğin ve emekçinin yanında olduğunu söyledi.


Partilerinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, çağdaş atılımlarıyla dünyanın ezilen ve sömürülen halklarına örnek olmuş bir parti olduğunu dile getiren Kartal, şöyle konuştu:


"Gelinen noktada her sabah bugün nelerle karşılaşacağız, kaç şehit verdik, bu güzel ülke nereye sürükleniyor kaygısıyla uyanıyoruz. Şemdinli'nin yası bitmeden Uludere, Foça, Gaziantep, Beytüşşebap derken şimdi de Afyonkarahisar'da yüreklerimiz yanıyor. CHP'liler olarak bugüne kadar hiçbir oy kaygısına düşmeden ülkemizin çıkarlarını kurduğumuz bağımsız laik demokratik cumhuriyeti yılmadan usanmadan direnç ve kararlılıkla savunduk. Bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz."


Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/ Ferdi Akıllı


Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - ZONGULDAK

Kaynak: AA