CHP'ye Gazze İzni Çıkmadı
CHP'ye Gazze'ye gidiş izni çıkmadı.
CHP'ye Gazze'ye gidiş izni çıkmadı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Gazze'ye gitmek için diplomatik girişimlerin sonuçsuz kaldığını, Mısır hükümeti izin vermeyince bu ziyareti gerçekleştiremediklerini söyledi.
CHP heyetinin Gazze ziyaretine ilişkin başvurusuna Mısır'dan olumsuz yanıt geldi. CHP heyetinin ziyaret talebine, Mısır Dışişleri Bakanlığından gelen yanıtta, "devam eden güvenlik problemi ve askeri operasyonlar nedeniyle mevcut dönemde CHP heyetinin Gazze'ye geçişine izin verilmediği" ifade edildi.
ANKA'ya konuşan Gök, bu aşamada Gazze'ye gidemediklerini, diplomatik girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirterek, "Biz yoğun çabalarımıza karşın ne yazık ki Gazze'ye gidemedik. İsrail'den umudumuz yoktu ama Mısır hükümeti de izin vermeyince bu geziyi gerçekleştiremedik. Umuyorum ki diplomatik izin alındığında ziyareti gerçekleştireceğiz" dedi