Cizre'de Kurslara Büyük İlgi

Son Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre İlçesinde Halk Eğitim Merkezi (Hem) Müdürlüğü Bünyesinde Açılan Kurslara İlgi Her Geçen Gün Artıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Julide Aydın, Mesleki Kursların Yanı Sıra Verdikleri Okuma-yazma Dersleriyle İlçedeki Okuma Yazma Oranını Artırdıklarını Söyledi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara ilgi her geçen gün artıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Julide Aydın, mesleki kursların yanı sıra verdikleri okuma-yazma dersleriyle ilçedeki okuma yazma oranını artırdıklarını söyledi.


Cizre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aydın, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla genç kızlara ve erkeklere, kadınlara, ilk ve orta öğretimde okuyan çocuklara yönelik çok sayıda kurs açtıklarını belirterek, "2005-2006 eğitim-öğretim yılında hazırlayıp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'na sunduğumuz ve Haziran 2006 tarihinde kabul gören 'Telkari Gümüş İşlemeciliği Yaşatma, Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi' kapsamındaki kursumuz da devam etmektedir. Bu kursa devam eden 15 genç kızımız, hem meslek öğrenmekte hem de aylık cüzi bir ücretle aile bütçelerine katkıda bulunmaktadırlar. Aynı şekilde, 'Jirki Kilimciliğini Yaşatma, Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi' de kaymakamlığın katkılarıyla devam etmektedir. Bu projeden de 25 genç kızımız faydalanmaktadır. Her iki projede de amaç; Cizreli bayanlarımızı meslek sahibi yapmak ve edindikleri meslekle ileride kendi işlerini kurmalarına imkan sağlamaktır. Cizre Halk Eğitim Merkezi olarak Cizreli gençlerimize bilgisayar, İngilizce, OKS ve ÖSS hazırlık, satranç, kuaförlük, anne-çocuk eğitimi, giyim, makine nakışları, trikotaj, el sanatları, alüminyum folyo, ebru, takı tasarımı, sabunculuk, ahşap boyama, yetkili kalorifer ateşçiliği, avcılık kursları açılmış olup bu kurslarımızı hala devam etmektedir" dedi.


HEM kurslarına gösterilen ilgi sonucunda bayanların okuma yazma oranında gözle görülür bir artış olduğunu kaydeden Aydın, "Genç kızlarımız Halk Eğitim Merkezi'ne gelmekle sadece meslek edinmemektedirler. Hepsi, geleceğin annesi ve ev hanımı oldukları için onlara çocuk bakımından tutun da yemek yapımı, sofra düzeni, ilkyardım gibi her türlü pratik ve genel kültür bilgisi verilmektedir. Okuma yazma bilmeyen kadın-erkek herkese okuma yazma kursu veriyoruz. Son 2-3 yıldır özellikle bayanlarımız okuma yazma kursuna rağbet göstermektedir. Son 2-3 yılda Cizreli bayanlarımızın okuma yazma oranını yüzde 70-80 düzeyine çıkarmış bulunuyoruz. Bu da bizleri çok sevindirmektedir. Cizre Halk Eğitim Merkezi olarak hedefimiz bu oranı yüzde 100'e çıkarmaktır. Bizlerden bu konuda desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Gökhan Azcan ve Milli Eğitim Müdürümüz İhsan Gören'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.


(AB-EST-GS-ÖZ-Y)

Kaynak: İHA