Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru
Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu: "Bizim 2023 hedefimiz, Atatürk'ün 'Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak' hedefidir.
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Bizim 2023 hedefimiz, Atatürk'ün 'Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak' hedefidir. Bunun somut örneği ilk 10 arasında arasında olmaktır. Bu hedef, milli bir hedeftir ve bu konuda çalışmamız lazım ve ulaşmamız lazım" dedi.
İhsanoğlu, İzmit'te düzenlediği toplantıda, Kocaeli'nin vasıflarını tanımlayarak, büyümenin sürdürülebilir olması için Türkiye'nin önündeki engellerin kalkması gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin 12 yıl önce dünyanın 18. büyük ekonomisi olarak G-20'nin içinde yer aldığını ifade eden İhsanoğlu, bugün Türkiye'nin G-19 olduğunu, 18'incilikten bugün 19'unculuğa düştüğünü savundu.
İhsanoğlu, bu şekilde devam edilmesi durumda 21'inciliğe düşülmesi halinde Türkiye'nin G-20 içinde yer alamayacağını dile getirerek, "Bizim 2023 hedefimiz, Atatürk'ün 'Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak' hedefidir. Bunun somut örneği ilk 10 arasında olmaktır. Bu hedef, milli bir hedeftir ve bu konuda çalışmamız lazım ve ulaşmamız lazım. Doğruyu kim söylerse söylesin bunu kabul etmemiz lazım. Milli hedefler söyleyenlere göre değişmez" diye konuştu.
İhsanoğlu, 5 yıldır Türkiye'nin 10 bin doların üzerine çıkmadığını belirterek, bazı mukayeselerle insanların avutulmaması gerektiğini söyledi.
"Oya sahip çıkacaksınız"
10 Ağustos'ta Türkiye'nin önemli bir seçim yapacağını ifade eden İhsanoğlu, "Bu seçimde eğer biz demokrasinin önündeki engelleri kaldırırsak Türkiye demokratikleşme sürecinde daha iyi bir hale gelirse o zaman bu hedeflere ulaşabiliriz. Eğer biz demokrasiden yana geri adım atarsak, eğer bütün yetkileri tek bir kişinin eline toplanmasına göz yumarsak o zaman biz 19. değil, 20. değil, 21. ve 22. de olabiliriz. Onun için buna dikkat etmek lazım" şeklinde konuştu.
İhsanoğlu, İzmit Gazi Anadolu Lisesi'ndeki Işıtan Önder'in mezuniyet konuşmasında Berkin Elvan ve İsmail Korkmaz'ı andığı için disipline verildiğini ifade ederek, öğrencinin okul birinciliğinin elinden alındığını savundu.
"Bu demokrasi mi?" diyen İhsanoğlu, şöyle konuştu:
"O çocuk bir insanı ve vicdani bir dayanışma içerisinde bu 2 insanın aziz hatırasını anıyor. Siz onun birincilik hakkını alıyorsunuz. Bunların insanlıkla alakası var mı? Bunu yapanların yaptıkları ellerinde kalmaması lazım. Bunların bu sorumluluğu taşıması lazım ve bu çocuğun hakkını iade etmeleri lazım. Bunun gibi neler görüyoruz. Bana ne iftiralar attılar. Hepsi yalan. Yalancının mumu akşama kadar yanarmış. Bir gün, iki gün birşey söylüyorlar sonra tersi çıkıyor. Bir de bana isnat ettiklerinin daniskası başkasına ait olup çıkıyor. Sağ olsun sosyal medya ve gençlerimizi bulup buluşturuyorlar ve milletin gözü önüne koyuyorlar."
İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3 adayın bulunduğunu ifade ederek, "Siz bu adaylardan birisini seçeceksiniz ve oyunuzu kullanacaksınız. Şimdi o oyunuzu atarken o gün mutlaka sandık başında olmamız lazım. Aman tatile gittim işte bir nefes alayım falan ben 10 senedir tatil almıyorum. 10 Ağustos'ta, tatilimizi ona göre ayarlayacağız ama oy attınız yetmiyor o oyun o sandıktan düzgün çıkması sayılması lazım. O oya sahip çıkacaksınız. Çünkü Türkiye demokrasi tarihi boyunca bu konuda kötü tecrübelere sahibiz" şeklinde konuştu.
Kendisinin bir partiye mensup olmadığını dile getiren İhsanoğlu, "Rahmetli Turgut ağabey bana 'Gel beraber olalım' dedi. Ben teşekkür ettim. Ben bir kariyere başlamıştım ve o kariyerde devam etmek istiyordum. AK Parti kurulurken teklif geldi dedim ki 'Eğer Turgut ağabey gibi yapacak olursanız biz yolda devam ederiz' ama Turgut ağabey Allah rahmet etsin bambaşka bir insandı. O 4 eylemi birleştirdi. Türkiye'nin yeniden 4 eylemi birleştirmeye ihtiyacı var" ifadesini kullandı.
Konuşmanın ardından İhsanoğlu, partisinin Kocaeli İl Başkanlığında basın toplantısı yapacak olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti.
İhsanoğlu, ziyaretinin ardından Yürüyüş Yolu'nda halkı selamladı. - Kocaeli