Edremit'te Kemik Operasyonu
Van'ın Edremit İlçe Belediye Başkanlığı Zabıta Ekipleri, Uzun Süreden Takip Ettikleri Bir Depoya Baskın Düzenlendi. Kaçak Depoda Ele Geçirilen ve Hangi Hayvanlara Ait Olduğu Tesbit Edilemeyen, Çevre Sağlığı Açısından Tehlikeli Olduğu Belirtilen Yüzlerce Kilo Ağırlığındaki Kemiklerin İmha Edileceği Belirtildi.
Van'ın Edremit İlçe Belediye Başkanlığı zabıta ekipleri, uzun süreden takip ettikleri bir depoya baskın düzenlendi. Kaçak depoda ele geçirilen ve hangi hayvanlara ait olduğu tesbit edilemeyen, çevre sağlığı açısından tehlikeli olduğu belirtilen yüzlerce kilo ağırlığındaki kemiklerin imha edileceği belirtildi.
Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçenin Çöplük mevkiinde bazı şahısların hangi hayvanlara ait olduğu belirlenemeyen kemikleri kaçak bir depoda topladığı ihbarı üzerine bölgeyi gözetlemeye başladı. Kamyonlarla kemikleri kaçak depoda toplayan şahısların, bugün kemikleri nakledeceğini duyan zabıta ekipleri yükleme esnasında İlçe Emniyet Amirliği ve Çevre Orman Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine olay yerine gelen görevli ekipler, inceleme yaptıktan sonra deponun kaçak olduğu ve çevre sağlığı açısından kemiklerin tehlike saçtığı belirtilerek tutanak tuttular.
Mal sahibi olduğu belirtilen Haydar Işık ise kemikleri Van'daki kasaplardan topladığını, deponun kaçak olması nedeniyle kendisi hakkında tutanak tutuluğunu söyledi. Işık, kemiklerin at, eşek veya başka bir hayvana ait olmadığını küçük ve büyük baş hayvanlara ait olduğunu belirterek, Kayseri'deki bir yem fabrikasına götüreceğini ifade etti.
Kemiklerin hangi hayvanlara ait olduğu belirlendikten sonra belediye zabıta ekipleri tarafından imha edileceği açıklandı.
(İİ-MET-Y)
12.06.2007 17:46 TSİ